Actualitat

La Diputació desmenteix haver signat cap acord amb el Corella Ballet

26/01/2012

Davant de les declaracions a premsa d’Angel Corella, i la informació que han difós diversos mitjans de comunicació sobre un suposat suport institucional català a la companyia de Ballet Angel Corella, l’APdC va demanar reunió urgent amb la Diputació de Barcelona per saber quin era l’estat de la qüestió. Dimarts 24 de gener ens va rebre la senyora Rosa Serra, coordinadora de l’Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona qui ens va assegurar que es tracta d’un rumor i que no hi ha cap tracte amb el Corella Ballet. Malgrat haver-hi parlat en diverses ocasions, la Diputació sempre li ha dit que no pot donar-li el suport econòmic que necessita, entre d’altres coses perquè no té les competències per fer-ho. A més, l’ import que la Diputació destina actualment per la difusió de totes les arts escèniques a la província de Barcelona és d’1 milió d’euros. (El Corella Ballet rebia 1,2 milions anuals de Castella Lleó).

A la reunió, a la que també va assistir l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya (ACPDC), es va demanar a la Diputació que informi i consulti a les associacions professionals del sector abans de prendre aquest tipus de decisions que tenen una repercussió directa en tot el sector de la dansa.

Com vam explicar a la Diputació considerem positiu que a Catalunya hi hagi una companyia de dansa clàssica d’aquestes característiques donat que es tradueix en més diversitat, més riquesa, més oportunitat per als futurs professionals, disminució de fuga de talents, etc. És positiu sempre que no vagi en detriment de les companyies i altres agents de creació catalans ja existents, que amb prou feines sobreviuen.

A més, considerem que si la Diputació o qualsevol institució pública decidís apostar per la dansa clàssica, i en algun moment es planteja la creació d’un ballet nacional, la manera de procedir més coherent i democràtica seria la convocatòria pública. Hi ha professionals de la dansa de Catalunya molt capaços de dur a terme un projecte d’aquestes característiques. Escollir un projecte “a dit” seria un greuge comparatiu per a tot el sector i especialment cap a l’única companyia de dansa clàssica existent a Catalunya.

D’altra banda, hem contactat amb el Corella Ballet. Maria Eirin, mare i mànager de l’artista, no vol fer declaracions públiques fins que no hi hagi acords tancats, només vol fer arribar al sector que “la companyia no restarà ni minvarà a la resta de companyies de Catalunya, i hi ha una voluntat de col·laboració amb aquestes”. També ens ha explicat que es traslladen a Barcelona a inicis de febrer i que de moment ho faran a una seu pròpia (amb recursos propis), al centre de la ciutat.