Actualitat

La dansa també té el seu espai a la Torna del Grec

23/06/2008

Ja s’ha presentat la programació de la Torna del Grec, que oferirà del 30 de juny fins el 10 d’agost les propostes de les sales alternatives al festival Grec de Barcelona. Enguany hi ha nous espais, com ara el Teatre del Raval, l’Antic Teatre i 4 sales de música: Mas i Mas, Tarantos, Jamboree i MOOG.

El nom de la Torna del Grec fa referència al petit tros de pa que antigament es podia demanar a la fleca perquè la barra assolís el preu just. Durant aquests dies es podrà veure un festival multidisciplinari, ja que hi ha des d’una Sarsuela, del 15 al 27 de juliol al Tantarantana, a un Cabaret. La companyia Hongaresa de Teatre representarà una obra de Paco Zarzoso, Umbral; l’ex componen de Dagoll Dagom, Juan Antonio Vergel, interpretarà Las Canciones Olvidadas del 3 al 27 de juliol i hi haurà una adaptació ‘sui generis’ de ‘Santa Maria de les Flors ‘de J. Genet feta per la companyia Roberto G. Alonso.

En l’apartat de dansa, del 3 al 27 de juliol, la Compañía Juan Antonio Vergel presenta ‘AND19. Las Canciones Olvidadas’ al Teatre del Raval. Sobre la base d’unes precioses cançons andaluses del segle XIX, predecessores de la tonada i la copla (redescobertes recentment en diverses biblioteques d’Europa), aquesta companyia ens mostra un espectacle ple de llum i teatralitat, on la dansa contemporània trenca el flamenc i interactua amb el cantant. Aquesta relació contínua entre els personatges crea situacions còmiques, surrealistes i sempre plenes de passió i amor en totes les seves variants. Música i cançons en directe.

A l’Antic Teatre, Pere Faura presenta l’espectacle de dansa performance, ‘Striptease’ el 15 i 16 de juliol, amb Demi Moore, mentre que Cecilia Colacrai farà ‘Sola?’ del 17 al 20 de juliol.  Aquest espectacle parla d’etapes, moments, fases de la vida d’una dona que imagina un futur… el seu. Un altre espectacle de teatre visual ‘Cabaret Decay Unlimited’ es farà del 22 al 27 de juliol. Decay Unlimited ha preparat un festí de números absurds: cançons mòrbides, balls extenuants, una escena pastoral amb ovella i ressurrecció, profundes reflexions polítiques i medioambientals en bragues i sostenidors i fins i tot un moment en el que no passa absolutament res…