Actualitat

La dansa, protagonista d’una nova marató «Te’n recordes?» del MAE

30/05/2018

El dijous 14 de juny, d’11 a 14 h, tindrà lloc a l’Institut del Teatre una marató participativa per identificar les fotografies de dansa que formen part del fons del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE). La sessió, sota el nom «Te’n recordes? Ajuda’ns a documentar les arts escèniques», és oberta a qualsevol persona que pugui identificar els artistes que apareixen a les imatges relacionades amb la dansa que actualment hi ha catalogades al museu. En concret, es disposa de més de 40.000 fotografies que van des del segle XIX fins a l’actualitat i que inclouen imatges de dansa clàssica, contemporània i espanyola, entre d’altres. 

La marató «Te’n recordes?» es durà a terme a la seu de l’Institut del Teatre on s’habilitaran diversos ordinadors per tal que les persones que participin a la jornada puguin accedir a les fotografies del fons del MAE i documentar-les. En l’anterior marató, organitzada el juliol de 2016, van participar una quarantena de voluntaris i voluntàries que van documentar 1.250 imatges de 225 reportatges fotogràfics.

Les persones interessades a participar en la sessió han de confirmar l’assistència enviant un correu electrònic a trivinola@institutdelteatre.cat. En cas d’estar especialitzades en un àmbit o època concreta, es sol·licita especificar-ho per tal d’organitzar millor la sessió. Les deu primeres persones que s’apuntin a la marató podran gaudir d’una visita guiada al MAE i a la reserva del museu.

Sol·licitud d’ajuda continuada

Tot i que la convocatòria de la marató d’identificació es farà el 14 de juny, la possibilitat d’identificar imatges i altres materials és oberta permanentment a través del web Escena Digital. El funcionament per fer-ho és molt senzill i s’explica en detall en aquest enllaç.

Amb el gest d’identificar imatges es contribueix a millorar la informació sobre les arts escèniques catalanes.