Actualitat

La dansa, present al festival DocsBarcelona

18/05/2017

La 20a edició del Docs Barcelona, que es farà del 18 al 28 de maig, presenta un programa molt extens, en el que hi tenen cabuda diversos documentals on la dansa n’és la protagonista.

Desde que bailas, de Beatriz Osorno i Álvaro Torrelli. La Nuri i en Joan estan junts des dels 15 anys, tota una vida de costums en parella. Als 56 anys, la Nuri descobreix una afició apassionada pel ball que desencadena una transformació radical. 19, 21 i 28 de maig al CCCB. Més informació aquí.

Rebels on Pointe, de Bobbi Jo Hart. La història de ‘Les Ballets Trockadero de Montecarlo’, la famosa companyia de dansa formada només per homes que assumeixen els papers masculins i els femenins. Fundada l’any 1974 a Nova York, s’ha convertit en símbol del transvestisme, parodiant els grans clàssic del ballet. 27 i 28 de maig, al CCCB. Més informació aquí.

La Chana, de Lucija Stojevic. Ballarina autodidacta de 67 anys que entre els anys 1960 i 1970 va ser una de les estrelles més grans del món del flamenc, sorprenent amb el seu estil innovador, velocitat i l’ús inventiu del ritme. De sobte, en el pic de la seva carrera, va desaparèixer d’escena. Ara decideix tornar als escenaris després d’una pausa de 25 anys. 28 de maig als Cinemes Aribau. Més informació aquí.

Angélica [una tragedia], de Manuel Fernández-Valdés. Angélica Liddel ha assolit l’èxit internacional amb un teatre autobiogràfic en què exposa el seu dolor més íntim. Aquesta exposició de les parts fosques de l’ànima determina el seu mètode de treball i requereix una implicació extrema dels actors que col·laboren amb ella. . 21 i 27 de maig al CCCB. Més informació aquí.