Actualitat

La dansa integrada torna al SaT! de la mà de “V.I.T.R.IO.L”

14/01/2010

Després de l’estada de la companyia anglesa de dansa integrada Candoco  al SaT, el mateix teatre tornarà a ser l’escenari d’un espectacle de dansa integrada i acollirà V.I.T.R.I.O.L., aquest cop però, per obres al Mercat de les Flors. Així els dies 15, 16 i 17 de gener es podrà veure un singular muntatge -de dansa integrada- de Jordi Cortés i la productora Alta Realitat, que neix arrel d’un taller de dansa integrada que es va realitzar el passat mes d’abril a Barcelona i que van impartir Cortés i Adam Benjamin, creador que va escriure un article sobre dansa integrada per l’encartable El Dia D,  que edita l’APdC amb motiu del Dia Internacional de la Dansa.

V.I.T.R.I.O.L. compta amb 7 intèrprets en escena, entre els quals hi ha ballarins i actors professionals. El que converteix en únic i diferent aquest muntatge és la incorporació de 2 persones amb minusvàlues físiques (Isabel Palomeque i Adolfo Colmenares). Per Isabel Palomeque és la primera experiència i contacte amb el món de la dansa i la primera aparició en un escenari (és hemiplègica i té afàsia). en canvi, Adolfo Colmenares és ballarí i ha participat amb companyies de dansa i teatre com Lanónima Imperial, Mudances-Àngels Margarit, Sol Picó i Carles Santos, anteriorment a la seva pèrdua de la visió (que ha sigut gradual ja en l’etapa adulta). És la segona vegada que participa en un muntatge de Cortés.

Per a Jordi Cortés, la dansa, el teatre i el cos són formes de creació de noves fórmules alquímiques. D’aquesta manera, amb V.I.T.R.I.O.L. proposa un espectacle singular que indaga sobre on es troba la bellesa i reflexiona sobre el cos humà i la imperfecció, la lletjor, el dolor… Una peça que trenca formalismes i es submergeix en l’interior de l’ésser humà per mostrar-nos moltes altres formes físiques, trencant convencionalismes i reinventant la bellesa.

Aquest espectacle té un preu especial per als socis de l’APdC. Consultar