Actualitat

La Dansa inaugura la temporada 2013-2014 del SAT!

10/09/2013

Fa 10 anys, l’any 2003 es va inaugurar la nova seu del Sant Andreu Teatre, ubicat en unes antigues cotxeres d’aquest barri de Barcelona. Des d’ençà, Oscar Rodríguez, director actual de la sala, ha estat treballant en la gestió del teatre municipal, que ja des dels seus inicis, va apostar per la programació regular de dansa i de teatre familiar, ambdues línies i caràcter consolidat de la sala en la seva especialització durant la temporada passada. Amb un augment de 3.130 espectadors totals (un 8,59% més que l’any anterior), una ocupació del 61% de la sala i un 17% més, Rodríguez comenta que l’equip del SAT! esta “encoratjat de seguir amb aquesta línia”.

                                                                                                                                                                                         

Així mateix, N54 Produccions SL, empresa que lidera Rodríguez, enguany ha tornat a guanyar el concurs públic per a la gestió del SAT! durant els pròxims quatre anys, en els que es “continuarà amb la línia que he portat fins ara” però cercant la “vinculació de la seva programació amb els professionals del sector, ajudant en residències, creant tendències…”. Els membres de N54 estan, doncs, “plens d’il•lusió i de futur”.


A banda de celebrar els 10 anys del teatre i la continuïtat de N54 Produccions SL al capdavant del SAT!, l’empresa també inicia una nova aventura empresarial amb la producció del seu primer espectacle per a públic familiar: El Petit Príncep. Aquest muntatge, que comptarà amb la interpretació d’Oscar Rodríguez (exmembre de la companyia Ínfima La Puça) i de Montse Puga (“El cor de la ciutat”, “Políticament incorrecte”).
                                                                                                                                                                                     

Seguint amb la línia de temporades passades, la temporada del SAT! s’inaugurarà amb una estrena de dansa: “Dancing partners”, un projecte internacional en que Thomas Noone Dance (Catalunya), Norrdans (Suècia), Company Chamaleon (Gran Bretanya), Marc Brew Dance Company (Gran Bretanya), Company E (EUA) i Ando Danse (França) presentaran peces curtes de dansa els dies 12 i 13 de setembre, finalitzant amb l’estrena oficial de la temporada del SAT! el 14 de setembre amb la presentació de “Beautiful Beast”, amb la música en directe de Gjallarhorn, reconeguda formació de música folk sueca, i “Brutal Love Poems”, nova producció de Thomas Noone, amb música original de Jim Pinchen.

Joan Clevillé, jove coreògraf català que ha voltat i treballat arreu d’Europa sense estrenar mai a la seva terra, presentarà la seva nova peça, que ha fet per a Thomas Noone Dance i que es podrà veure el 12 de setembre. Marc Brew, ballarí i coreògraf amb discapacitat, aportarà el punt de dansa integrada amb la seva peça i amb un taller que s’impartirà al Graner durant la mateixa setmana. D’aquesta manera, com comenta Thomas Noone quan diu que la intenció del “Dancing partners” és que la dansa “no es quedi només a l’escenari” i travessi les parets del teatre per arribar a un taller per a joves amb risc d’exclusió social impartit per Company Chameleon, xerrades amb les companyies (dijous després de la funció i divendres abans), l’assaig obert de NorrDans el dissabte a les 13h, amb la música en viu de Gjallarhorn…

A més a més, aquesta temporada es podrà gaudir habitualment de “dansa familiar” en la programació regular de dansa del SAT! (Espai Dansat!), amb propostes de companyies com Nats Nus o Da.te Danza. Una consolidació definitiva d’ambdues línies de programació del SAT!

Pel que fa a les estrenes d’aquesta temporada, a l’Espai Dansat! es podrà gaudir de “For ever and a day”, de la Cia. Mar Gómez, que n’ha presentat una versió-acció aquests dies a Tàrrega o de “Hop!” de la Cia. Trakatap. I pel que fa a la programació familiar, “Sense solta”, el nou espectacle dels Teatre Mòbil, que va guanyar el Premi al Millor espectacle a la Mostra d’Igualada o “El Gran Llibre Màgic”, musical de la companyia T Gràcia, els membres dels quals es troben a Madrid actuant al musical de “El Rey León”.

Veure la programació de dansa