Actualitat

La dansa catalana present a la Fira del Llibre de Frankfurt

01/10/2007

Del 9 al 14 d’octubre se celebra a Frankfurt la Fira del Llibre més important del sector editorial
internacional. Des de l’any 1988 a cada edició de la Fira hi ha un espai  dedicat a la promoció d’un país convidat, aquest any és Catalunya.

Al voltant de la Fira s’organitzen múltiples activitats. El paquet més  important, però, el protagonitza el convidat d’honor de la Fira. La dansa  catalana serà representada en 4 actes diferents:

TANZA 07. Berlín. I Festival de dansa contemporània en espais urbans.
Ciutat: Berlín
Data: 06-09-2007 – 09-09-2007

A Berlín tindrà lloc el primer Festival internacional de dansa contemporània  en espais urbans amb la presentació de diverses companyies de dansa  catalanes, entre d’altres. Al llarg de tres dies, els parcs, els carrers i  els edificis de Berlín seran els escenaris on els ballarins presentaran els  seus treballs, fusionant les seves coreografies amb l’arquitectura i els  espais de la ciutat. També tindrà lloc un simposi amb la participació  d’arquitectes, coreògrafs i creadors del món de la dansa catalans i alemanys.

Fet a Catalunya – Festival de teatre i música catalanes al Hebbel-Theater
Ciutat: Berlín
Data: 28-09-2007 – 30-09-2007

Presentació del treball d’artistes que es mouen entre Barcelona i Berlín. 
Representacions de Mi madre y yo, de Sonia Gómez i Bach, de Mal pelo 
Exposició de video-dansa catalana: Vídeo instal·lació Moviment / temps  d’imatges
Ciutat: Frankfurt
Data: 03-10-2007 – 14-10-2007

Mostrant una selecció d’obres creades i ballades per a la càmera, i una sèrie audiovisual sobre espectacles que descansen en la força de les  imatges, Moviment / Temps d’imatges explora la fèrtil relació establerta  entre el món de la creació coreogràfica i el món del vídeo contemporani.

Formada per cinc pantalles incrustades en estructures que donen la idea de  caos i reciclatge, l’exposició es completa amb una àrea on el visitant es  pot documentar observant, escollint peces a la carta, fullejant llibres i  catàlegs la mostra convida l’espectador a deixar-se seduir per la  creativitat coreogràfica de la cultura catalana actual.

Dance meeting: Catalan Culture
Ciutat: Frankfurt
Data:02-10-2007 – 13-10-2007

Rerpesentacions de  La canción de Margarita. Senza Tempo
Bach, Mal Pelo
De Terrissa Raravis
Sólo por placer. Mudances
Mi madre y yo, Sònia Gómez
Viatges a la felicitat. Producció TNC