Actualitat

La creativitat com a arma de resistència al Mercat de les Flors

01/10/2012

La creativitat és la nostra arma de resistència. És la manera com millor podem expressar la nostra identitat, el nostre patrimoni viu, no només allò que som o el que érem, sinó l’ambició del que volem ser. I malgrat que sovint el lloc de la Cultura i dels Artistes en la nostra societat estigui qüestionat, ells són els que saben transformar en perenne tot el nostre univers simbòlic. Com a espai públic que som, una de les nostres tasques és provocar la creativitat. No només deixar que s’expressi a través nostre o que sigui rebuda i jutjada pel públic, sinó incentivar-la, despertar-la, posar-la en situació de risc, forçar-la a posicions incòmodes”, diu Francesc Casadesús, director del Mercat de les Flors.

Sota aquest lema el Mercat de les Flors fa front a la situació econòmica (disposa de la meitat de pressupost que fa tres anys, 900 mil euros per a tota la programació), i comença temporada amb nous projectes “El fet que puguem tenir artistes residents a la casa ha canviat la nostra manera de treballar”, comenta. D’altra banda, la fàbrica de creació del Graner els permet apadrinar artistes que després poden estrenar al Mercat. Així ha confeccionat bona part de la programació 2012-13.

La Compañía Nacional de Danza, IT Dansa, el festival Ciutat Flamenco i les companyies Hofesh Shechter, Les Slovaks i l’Australian Dance Company, seran algunes de les apostes de la temporada. La programació familiar també serà protagonista. El Mercat s’ha aliat, juntament amb quatre sales més de Catalunya, amb el festival El Més Petit de Tots de Sabadell i oferirà cinc espectacles per a infants.

D’altra banda, et teatre aposta per les relacions de continuïtat amb els artistes i en el suport a aquests. Baró d’Evel Cirk Cie i La Veronal, Roberto Olivan, Roser López Espinosa, Rocío Molina i Rosario, La Tremendita, seran alguns dels creaodrs que rebran aquests suport.

Els socis i sòcies de l’APdC poden comprar entrades a 5€ a taquilla el mateix dia de l’espectacle i sense reserva, i una entrada al 50% de descompte per a un acompanyant. En la compra anticipada, poden gaudir d’un 15% de descompte per a 2 entrades a través de http://shop.secutix.com/MERCAT/2/display/EventsPage?lang=ca (marcant descompte específic “APDC”). Serà sempre necessari presentar el carnet de l’APdC a taquilla.

Veure tota la programació del Mercat de les Flors