Actualitat

La companyia Iron Skulls signa el Pacte Laboral

28/02/2018

Un total de 16 companyies ja s’acullen al nou marc laboral.

La companyia barcelonina Iron Skulls ha estat la darrera en signar el Pacte Laboral, una eina necessària per tal d’aconseguir que, mitjançant les polítiques d’actuació oportunes, des de les administracions públiques i institucions es desenvolupin estratègies que permetin la creació en condicions laborals dignes, sense posar constantment en perill la supervivència econòmica de les companyies i del ballarí, limitant el treball de creació i producció. 

Es tracta d’un pacte de mínims econòmics destinat a companyies de dansa a Catalunya en les quals els creadors i coreògrafs, en la major part dels casos, són al mateix temps els empresaris. El pacte estableix l’obligatorietat de donar d’alta las ballarins i ballarines en règim d’artistes de la Seguretat Social pel seu treball i estipula unes retribucions mínimes anuals brutes que milloren la situació del ballarí. Es defineixen també diferents tipus de contractació i de retribucions (producció, bolo, gira, temporada) que sistematitzen i aclareixen les relacions laborals existents entre les companyies i els ballarins.

Iron Skulls, amb seu en Barcelona, té els seus inicis al grup de Bboying (Breakdance), conegut com Iron Skulls Crew, format el 2005 i formalizat professionalment l’any 2013. Els membres de la companyia provenen, a més, de diversos entorns, entre els quals destaquen el Breakdance, el Hip-Hop, la dansa contemporània i l’acrobàcia, incloent influències de diverses disciplines com les arts marcials, la producció musical, el disseny i la moda.

Els signants 
El pacte l’han signat les companyies: Àngels Margarit/Mudances, Sol Picó, Los Corderos, Gelabert-Azzopardi, Senza Tempo, Cia. Mar Gómez, CobosMika Company, Increpación Danza, Mons Dansa i Educació, Erre que erre, Roseland Musical, Thomas Noone Cia, Bàcum Produccions, Cia. Sebastián García-Ferro, Moviment Lantana, Mal Pelo i Iron Skulls.