Actualitat

La comissió d’acció sindical organitza una nova trobada per seguir abordant el pacte laboral

19/06/2024

Serà dijous 27 de juny de 16h a 18h de forma telemàtica

L’APdC ha recuperat recentment la comissió d’acció sindical, un espai de participació per abordar temes cabdals com la reivindicació de les bones pràctiques, la lluita contra la precarietat o l’acció i incidència política, entre d’altres. Les primeres trobades de la comissió s’han centrat en abordar el pacte laboral, un document que des de 2005 regularitza les relacions de treball entre ballarins professionals i companyies i teatres públics i privats que el subscriuen -sigui quina sigui la seva forma jurídica-. L’actualització i millora d’aquest pacte és clau per seguir treballant en la creació del futur conveni col·lectiu, un acord que ha de regular els drets i deures dels treballadors i dels ocupadors i que és necessari per a crear un marc segur en el qual poder desenvolupar-se professionalment.

En aquesta propera trobada de la comissió seguirem revisant el pacte laboral per identificar tot allò que caldria actualitzar. Per aquest motiu necessitem que tothom llegeixi prèviament el document i anoti tot allò que creu que caldria canviar. La reunió ens servirà per anar desgranant i actualitzant el pacte, tot aturant-nos quan faci falta fer o comentar modificacions.

I aquí podeu llegir i fer els vostres comentaris sobre el pacte laboral.

Us convidem a acompanyar-nos en aquesta propera reunió per tenir la major diversitat de veus i casuístiques possible, i adequar-nos el millor possible a la realitat actual del sector. Podeu confirmar la vostra assistència aquí.

Comissió d’acció sindical
Dijous 27 de juny de 16h a 18h
Reunió via Zoom