La Ciutadella es convertirà en un gran saló de ball per la Mercè
12/09/2013
Del divendres 20 de setembre a dimarts 24, dia de la Mercè, la Festa Major omplirà d’espectacles que combinen tradició i avantguarda els carrers de Barcelona. Als espais més emblemàtics de la ciutat es podran veure mostres de cultura popular, circ, música i dansa.
Viena, ciutat convidada
Els valsos vienesos tindran un paper central en la programació. La Ciutadella es convertirà en un gran saló de ball a l’aire lliure amb l’Open Vals. Una festa multitudinària oberta a la participació del públic amb més de 80 ballarins vinguts de l’Òpera de Viena, del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre, del Centre de Dansa de Catalunya, entre d’altres escoles de ball.
El parc també acollirà la tradició vienesa, renovada amb El Danubi blau, interpretat en clau de dansa contemporània per Lucas Baio i Dominik Grünbühe, i s’oferiran tallers de l’Escola de Dansa Schwebach per a aprendre els rudiments del vals i la polca.
D’altra banda, la companyia catalana Tap Olé ha convidat els Tapage de Tolosa i el Chicago Tap Theatre per crear un espectacle conjunt en què fusionen tres estils diferenciats de les dues ribes de l’Atlàntic i exploren els límits del claqué. Mentre la Cie. Willi Dorner [Viena] farà una intervenció en l’entorn urbà, Bodies in urban spaces, que té com a matèria primera els cossos dels ballarins que en prenen part, en aquest cas, un grup de vint ballarins catalans.
L’humor també tindrà cabuda de la mà de Xevi Xavi Xou amb From lost to the river, express. Espectacle en què dos personatges s’embarquen en una competició frenètica per demostrar les seves capacitats i habilitats. Els artistes Xevi Dorca i Xavi Estrada també muntaran un taller per compartir la seva experiència en les arts de l’humor.
També es podran veure espectacles d’innovació tecnològica, projeccions de gran format i fins i tot Robots en escena. La Companyia Sharon Fridman i Franc Aleu [Israel- Catalunya] explorarà els límits tant pel que fa al patiment com a la resistència o la dignitat, en un espectacle de projeccions que utilitza la dansa per parlar-nos de les situacions extremes a què es van enfrontar els barcelonins, i del valor que van demostrar. Mitjançant sensors de profunditat es processen els moviments dels ballarins per generar imatges que es projecten sobre la font del Parc de la Ciutadella juntament amb imatges generades especialment per l’arquitectura de l’ edifici fetes amb tècniques de video mapping.