Actualitat

La cia. Karam culmina la seva residència creativa a Tàrrega

07/05/2009

Del 22 d’abril al 4 de maig, la companyia catalana Karam ha estat a Tàrrega perfilant el seu nou espectacle “Residual Gurus” que estrenarà oficialment el proper setembre en el marc de FiraTàrrega 2009.

Un assaig pels carrers de la ciutat ha posat el punt i final a la residència creativa d’aquesta companyia. Aprofitant el mercat setmanal de cada dilluns a Tàrrega, els membres de Karam han fet un petit passi de l’espectacle davant d’un nombrós públic que s’ha sorprès en veure els músics i actors de la companyia deambulant al seu voltant.

Aquest muntatge itinerant és una producció de Xirriquiteula Teatre i Daniel Carerras dirigida per Adrian Schvarzstein. Segons la companyia, “l’espectacle té una clara voluntat de reinventar l’espai públic amb interaccions itinerants, on hi intervenen personatges de falsa realitat”. L’espectacle vol descobrir nous espais, integrar noves sonoritats i interaccionar amb el públic.

Les residències creatives de FiraTàrrega
A través de les residències creatives, FiraTàrrega vol materialitzar el seu esperit de ‘territori creatiu’ donant suport als artistes que han optat per treballar en espectacles concebuts per ser representants al carrer. Aquest suport es concreta en posar la infraestructura de la Fira al servei de la companyia per tal que pugui fer el seu treball creatiu en millors condicions.

En concret, la Fira ofereix un equipament d’allotjament, diversos espais de treball, assessorament artístic, suport logístic i promocional, etc.

Juntament amb la residència creativa, l’altra fórmula de suport a les companyies catalanes són els “Laboratoris de creació”. El proper agost, la companyia Ponten Pie arribarà a Tàrrega per ultimar el seu nou espectacle “Copacabana”, que també serà estrenat durant la Fira. Aquesta jove formació catalana va ser la guanyadora de la convocatòria 2009 dels “Laboratoris de Creació” que organitza la Fira anualment.