Actualitat

La Cia. Gelabert-Azzopardi dóna vestuari al Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre

13/01/2014

La Cia. Gelabert-Azzopardi  ha donat a l’Institut del Teatre part del seu vestuari i complements d’indumentària perquè formi part del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques, MAE. Ambdues parts coincideixen en destacar la importància d’aquesta donació ja que amb la conservació i catalogació que en faci el MAE, es podran exhibir les peces i ser consultades tant per investigadors com pel públic en general.

La donació consisteix en 202 peces de vestuari i 62 complements d’indumentària, corresponents a obres com Desfigurat (1986), Belmonte (1988), El jardiner (1993) o Useless (2000).

Cal tenir present, a més, l’existència en el fons del MAE d’altres documents relacionats amb la trajectòria de la companyia (fotografies, programes de mà, dossiers d’espectacles, cartells). Aquests documents serviran per il·lustrar i complementar la informació del donatiu de vestits i complements d’indumentària que ara es realitza, permetent il·lustrar la trajectòria de la companyia des d’un punt de vista més global. Tant Gelabert com Azzopardi s’han implicat personalment en l’assessorament als tècnics del MAE aportant un valor afegit a la catalogació. 

És finalitzarà la catalogació del donatiu durant el primer trimestre de 2014. Les peces podran ser consultades a Escena Digital, la base de dades d’arxiu i museu del MAE (http://colleccions.cdmae.cat/).