Actualitat

La celebració de Sismògraf 2015 situarà Olot en l’epicentre de la dansa de Catalunya

21/11/2014

·La trobada enfoca la seva orientació a esdevenir el mercat de referència del sector a Catalunya

·La pròxima edició tindrà lloc a la capital de la Garrotxa del 24 al 26 d’abril amb un pressupost de sortida de 300.000€

Després de sis anys de trajectòria, el Festival Sismògraf d’Olot es convertirà enguany en un mercat estratègic del sector de la dansa, l’epicentre de la dansa a Catalunya. Serà el punt de trobada entre companyies i professionals, programadors i públic, per tal de fer més pròxima la dansa a l’espectador i que els espectacles de dansa siguin més presents a les programacions culturals, especialment a Catalunya.

Es tracta d’un projecte impulsat per la Generalitat de Catalunya i el consistori d’Olot que compta amb la complicitat d’una comissió de seguiment formada per les associacions professionals del sector: l’APdC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya) i l’ACDPC (Associació de Companyies de Dansa Professionals de Catalunya), el Mercat de les Flors i el Graner.

Durant la presentació del projecte aquest matí, el conseller de cultura, Ferran Mascarell ha assenyalat que “la nova orientació del Sismògraf respon al desplegament del Pla Integral de la Dansa i busca concretar un lloc de referència de la dansa per al país”. El conseller també ha avançat que, “també en el marc del Pla Integral de la Dansa, s’està treballant per tal que l’any vinent ja es disposi d’un model triennal d’ajuts públics per a la dansa”. Mascarell ha afegit que “també es prepara un acord amb el Servei d’Ocupació de Catalunya per a realitzar accions de formació continuada per als professionals de la dansa”.

L’alcalde d’Olot ha recordat “el esforços d’aquesta localitat per rellançar els vincles d’Olot amb la cultura que recentment ja han tingut la seva plasmació en el Festival Lluèrnia i que, amb Sismògraf, suposen disposar d’un gran esdeveniment de tardor i un altre per a la primavera. Ens prenen aquesta iniciativa amb tota la responsabilitat”.

El director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, ha explicat que la pròxima edició del Sismògraf, “el projecte artístic de la qual es presentarà en els pròxims mesos, tindrà un pressupost de sortida de 300.000 euros, assumit a parts iguals per l’Ajuntament d’Olot i el Departament de Cultura, quantitat a la que també s’hi afegirà els recursos que l’esdeveniment mateix pugui general a través de taquilla o altres patrocinadors”.

El Sismògraf, que tindrà lloc a Olot del 24 al 26 d’abril, es marca l’objectiu d’expandir i consolidar la presència de la dansa i de les arts del moviment a les programacions culturals de Catalunya i d’explicar la producció catalana als programadors nacionals, sense oblidar els de la resta de l’Estat i els internacionals. També vol fer visible la dansa, acostar-la a la ciutadania i aportar un espai de presència extra als mitjans i, alhora, esdevenir una plataforma de mercat, oferint als creadors un espai-temps on mostrar les seves propostes al públic i als professionals.

Més informació