Actualitat

La cara contemporània del Royal Ballet arriba a cinemes de tot Espanya, el dijous 16 de maig, en directe des de la Royal Opera House

06/05/2019

La cara contemporània del Royal Ballet arribarà a la gran pantalla de la mà de tres dels més destacats coreògrafs actuals: Christopher Wheeldon, Sidi Larbi Cherkaoui i Crystal Pite.

Un programa format per tres peces contemporànies oferirà noves perspectives de dansa de la companyia londinenca. The Mix Ballet s’emetrà en directe des del Covent Garden a 140 sales de cinemes i teatres 110 ciutats d’Espanya el dijous, 16 de maig, a les 20:15 hores (hora d’Espanya).

La primera obra, Within the Golden Hour, de Christopher Wheeldon, està inspirada en el canvi d’estacions, set parelles se separen i barregen. Creada el 2008 per al 75è aniversari de la companyia San Francisco Ballet, Wheeldon coreografia el treball per catorze ballarins. Tres pas de deux centrals condueixen a un final en què tot l’elenc es reuneix en una única i brillant formació, exhibint el complex maneig característic dels conjunts del coreògraf, en el procés de creació de complexos entramats que canvien i muten en aquesta reflexió sobre la bellesa del moviment. Les diferents seccions en què s’estructura l’obra estan accentuades pels dissenys de Jasper Conran. Una peça il·luminada per rics colors suggerits pel vespre.

A continuació, tindrà lloc l’estrena mundial del ballet de l’aclamat coreògraf contemporani Sidi Larbi Cherkaoui. Medusa, la nova peça creada pel Royal Ballet, conjuga noves fusions estilístiques al repertori de la Companyia i l’escenari de la Royal Opera House, pel seu estil eclèctic. En aquesta ocasió amb música d’Henry Purcell. El coreògraf belga és director artístic del Royal Ballet of Flanders, així com director artístic de la seva pròpia companyia, Eastman, i artista associat de Sadler ‘s Wells. Ha creat més de cinquanta obres que sovint exploren temes de diferència cultural, religió i espiritualitat. L’obra compta amb la participació especial de Natalia Osipova en el paper principal de Medusa. També cal destacar a Olivia Cowley, Matthew Ball i Ryoichi Hirano.
Finalment, Flight Pattern de la coreògrafa canadenca Crystal Pite, és una exploració en moviment de la crisi de refugiats, des de la difícil situació de milions de persones desplaçades fins a les relacions humanes individuals. Flight Pattern, creat el 2017, és el seu primer treball per a la Royal Ballet. Aclamat per la crítica en la seva estrena, és una resposta commovedora a una de les majors crisis humanitàries que enfronta la societat actual, amb 36 ballarins a escena, movent-se a l’uníson, retratant a una comunitat de refugiats.

Aquest directe té una durada de tres hores i quinze minuts, amb dos intermedis. Oferirà imatges exclusives, entrevistes, el moviment entre bambolines i plans detall dels ballarins. Després d’aquesta emissió, l’obra Romeu i Julieta tancarà el dimarts, 11 de juny, la temporada de directes 2018/19 de la Royal Opera House 2018/19.

Troba el teu cinema aquí.