Actualitat

La Caldera, nou projecte de futur

15/12/2011

La Caldera ens ha fet arribar aquest comunicat on dóna a conèixer quin és el seu estat i el seu projecte de futur:

“Benvolguts amics i companys,

Des del projecte col·lectiu de La Caldera, centre de creació de dansa i arts escèniques volem compartir amb vosaltres el nostre moment actual.

Com molts de vosaltres sabreu, des de fa un temps hem tingut problemes amb un veí pel tema sorolls. Aquest problema ha derivat a una denúncia al districte que ens va obrir un expedient i ens obliga a solucionar el problema de forma urgent.

Aquest contratemps afecta les plantes ú, dos i tres, és a dir, les plantes d’assaig, i l’única solució existent és fer una reforma important que implica, a gran trets, la reforma de les escales d’accés, el muntacàrregues i la insonorització de les sales.

Com sabeu, aquest és un moment força complicat; tots els càrrecs de les institucions estan canviant i a més tot està molt condicionat per la greu crisi econòmica que ens afecta a tots.

Davant d’aquesta situació la nostres decisions han estat les següents:

1. Traslladar totes les activitats públiques a la Sala 0 durant el 2001/12. És un espai que està bastant ben equipat, compleix amb totes les normes de seguretat i té una llicència per a realitzar l’activitat de l’associació.

2. Parlar amb l’Ajuntament i la Generalitat d’aquesta problemàtica. Nosaltres sols no podem fer front a aquest problema; es requereix d’una inversió important per tal de complir les diverses normatives de seguretat a totes les plantes tal i com ens demana el districte. Ara mateix estem a l’espera d’una resposta definitiva i clara.

3. Revisar el projecte actual per ajustar-lo a la nova realitat i paradigma actual, no només per la problemàtica amb el veí, sinó perquè som molt conscients que venen temps molt complicats per a tots i que els escenaris han canviat. El nostres objectius de cara al futur immediat són donar més obertura al projecte, fer-lo més sostenible i fer-lo econòmicament més viable.

Això què vol dir exactament?
Vol dir que actualment estem bàsicament esperant una resposta de les institucions veure si podem salvar el projecte invertint-hi uns diners que facin possible la seva continuïtat al menys durant els propers deu anys. També contemplem la possibilitat que pugui ser un equipament cultural que quedi per al sector i per a la ciutat per sempre si es realitza la seva compra per part de l’ajuntament.

Vol dir que seguim endavant treballant dia a dia, complint amb tots els objectius i les activitats marcades per aquest any. Paral·lelament, a més, a partir d’aquest nou model de funcionament estem implantant noves línies d’acció per contribuir (en la mida de les nostres possibilitats) a generar una mínima estabilitat per als creadors de dansa i arts escèniques de la nostra ciutat i cobrir algunes mancances importants: comptar amb un espai d’exhibició de mig format amb programació estable a l’abast dels artistes locals i disposar d’espais de treball: d’assaig, de producció, etc.

És per aquest motiu que en breu traurem una convocatòria per acollir altres projectes i creadors al nostre centre de forma estable durant el 2012. A més, acollirem algunes associacions d’artistes de Gràcia que tenen una gran problemàtica d’espai per treballar (estem oberts a contemplar d’altres possibilitats).

Per acabar només em resta dir que la nostre posició és seguir treballant amb força i ganes i defensar la continuïtat del projecte en el barri de Gràcia sí o sí, almenys durant el 2012. I no només seguir sinó seguir pensant en com generar noves línies de treball que fomentin l’obertura, el treball col·lectiu i que, finalment, ens puguin ajudar a tots a seguir endavant com a sector en els temps que corren.

Encara que estem esperançats, també us volem informar que si la reforma de les plantes no es pot dur a terme, el projecte de la Caldera haurà arribat al seu final al desembre 2012. Tot i que aquest projecte ha estat construït al llarg de més de quinze anys amb els seus encerts i desencerts i amb molta passió i molt d’esforç per part de moltíssima gent, arribat el cas, haurà de passar a la història com ha passat amb molts altres projectes dels sector, que han mort sense pena ni glòria.

Tan de bo comptem amb el vostre suport per poder evitar que això no passi!

Rebeu una cordial salutació, resto a la vostra disposició per a qualsevol cosa. En aquests moments d’incertesa qualsevol suport és benvingut !

Us mantindrem informats.

Una forta abraçada,

Alexis Eupierre | direcció artística La Caldera
artistic@lacaldera.info”

La Caldera, projecte de futur:
http://www.youtube.com/watch?v=7n-qPk5UWXQ