Actualitat

La Caldera dedica el “Fem Història” a la Memòria del 79

06/04/2010

Al 2008 a La Caldera va posar en marxa  “Fem Història” amb l’objectiu de  donar conèixer a les noves generacions el treball de coreògrafs i ballarins d’altres dècades i donar valor al patrimoni de la dansa, “un patrimoni que existeix des de fa molts anys però que com la dansa mateixa encara avui en dia resta efímer”, explica Montserrat Colomé, la directora artística del projecte.

Aquesta edició la comparteixen amb el Mercat de les Flors, amb la seva voluntat de recuperar la història, segons explica Colomé: “Hem decidit recordar els finals dels 70 ja que va ser llavors quan de la mà d’un grup de mestres va fer la seva entrada a Barcelona la dansa moderna”, explica.

Els dies 24 i 25 d’abril s’anirà reconstruint aquesta part d ela història de la dansa del nostre país. La primera  jornada, que tindrà lloc a les 10:30 h a La Caldera, estarà dedicada a els primers mestres i les primeres coreografies. Es parlarà de Ramon Solé, Gerard Collins, José Lainez, Concha Lainez, Anna Maleras, entre d’altres. El mateix dia 24 a les 16:30 el Mercat de les flors acollirà la xerrada sobre les companyies (Ballet Contemporani de Barcelona, Heura, Taba, Cesc Gelabert, Empar Rosselló) i els premis internacionals.

El Fem Història d’enguany clourà diumenge 25 a les 12h La Caldera amb la xerrada sobre la Revista Dansa’79 (l’ única revista de l’Estat dedicada a la dansa d’el moment) i el Mercat dels Records, on s’intercanviaran fotografies, programes, objectes, etc., entre tots els participants. 
 
L’activitat és gratuïta i l’aformanet limitat. Per inscriure’s cal enviar un e-mail a: barri@lacaldera.info. 
+ info: www.lacaldera.info