Actualitat

La ballarina catalana Sònia Vinograd triomfa al Prix de Lausanne

02/02/2012

Sònia Vinograd, alumna de 5è de dansa clàssica del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre, ha estat premiada al prestigiós concurs de dansa Prix de Lausanne que s’ha desenvolupat la primera setmana de febrer de 2012 a Suïssa.

Sònia Vinograd, que ha estat acompanyada pel mestre Rodolfo Castellanos, professor de l’EESA/CPD de l’Institut del Teatre, ha obtingut la sisena plaça del premi final, fet que situa el Conservatori Professional de dansa de l’Institut del Teatre en el mapa internacional de formació professional de dansa.

El Prix de Lausanne és un dels concursos internacionals dedicats a joves intèrprets d’entre 16 i 18 anys més reconeguts en el món de la dansa pel seu alt nivell. A l’edició d’enguany s’hi han inscrits més de 300 aspirants dels quals se n’han seleccionat 69 per participar a la setmana de classes i assajos de les variacions preparades per al concurs final.

D’aquests 69 aspirants, el tribunal selecciona 21 candidats per ballar a la gala dels finalistes, que es celebra dissabte al Théâtre Beulieu de Lausanne, amb la transmissió en directe per la ‘Television Suisse Romande’, i per internet en live streaming.

5 espanyols entre els finalistes

Cinc dels finalistes del Prix han estat espanyols: Anna Casasola Fontseca, Alejandro Martinez,  Antonio Martinez Cegarra, Eneko Amoros Zaragoza i Sònia Vinograd. A la final només vuit han estat premiats.

A l’edició 2012 dels vuit premis, tres han estat per a intèrprets femenines, procedents del Japó, els EEUU i de Catalunya, en el cas de l’alumna de l’Institut del Teatre.

Vídeo de l’actuació:
http://www.youtube.com/watch?v=c7LiWesZjow&list=PL6CCCF0F4591E3FB3&index=1&feature=plcp