Actualitat

La ballarina basca Naiara Mendioroz rep una de les Beques Philippe Braunschweig en el camp de la transició professional

22/07/2016

L’Organització Internacional per a la Transició Professional de Ballarins i Ballarines (IOTPD) es complau a anunciar els artistas guardonats amb les Beques Philippe Braunschweig en la seva edició de 2016. Aquesta beca s’atorga anualment per concurs a un ballarí o ballarina, que es troba al final de la seva carrera en els escenaris, per ajudar a sufragar els costos associats amb el reciclatge per a una segona professió. Aquest any, la IOTPD ha tingut la capacitat econòmica de proporcionar a tres ballarins ajuda per a la seva Transició Professional a traves de les Beques IOTPD Philippe Braunschweig.

Naiara Mendioroz cursa un Master en Dansa Teràpia a la Universitat de les Arts Codarts de Rotterdam, i ha tingut l’honor de ser una de les beneficiàries d’aquestes beques internacionals. “El suport de la IOTPD Philippe Braunschweig subvenció em donarà l’oportunitat de fer un pas més en la meva carrera. Vull, doncs, ser capaç de crear un futur millor per a mi i construir una professió paral·lela desitjable”. Aquesta ballarina basca treballa com a creadora i intèrpret freelance en tota Europa i a EUA. Ella planeja continuar desenvolupant el seu treball com a terapèuta amb refugiats i dones víctimes de violència de gènere.

D’altra banda, el segon premiat ha estat Mark Biocca que porta 12 anys ballant en companyies de ballet de Canadà, Regne Unit, Portugal i Hongria. En aquests anys la seva pròpia pràctica i estudi de GYROTONIC® li va fer apasionar-se pel mètode i li va permetre veure com aquest enfocament de moviment pot resultar de gran ajuda per a ballarins i ballarins en la prevenció de lesions i una millor recuperació. Per tant, està començant els estudis per convertir-se en un entrenador GYROTONIC® com a carrera paral·lela per complementar el seu treball com a ballarí. “La IOTPD m’ha ajudat en un moment d’incertesa, la qual cosa permet que sigui orgullós de la meva vida artística i construir un futur sòlid.”

Ballarí del Ballet Real de Flandes, Tom de Jager, és el darrer becat. Cursa estudis de grau en Gestió d’Esdeveniments: Música i Entreteniment en VIVES, Kortrijk, Bèlgica. Un fort defensor de la Transició Professional, Tom de Jager ha cursat estudis sobre Comunicació i Empresarials amb l’objectiu de preparar-se per als seus estudis posteriors i una segona carrera.