Actualitat

La 5a edició el Palamós Summer Dance acosta la dansa als palamosins

18/06/2008

Per cinquè any, de l’11 al 19 de juliol se celebra la programació ‘Palamós Summer Dance’, sota la direcció artística d’Olga Cobos i Peter Mika, de Cobosmika.company, companyia de dansa resident del Teatre la Gorga de Palamós.

La iniciativa de Palamós Summer Dance persegueix un doble objectiu. Per un costat la formació, a tots nivells, de la dansa a través d’una companyia professional que ofereix uns cursos de molta qualitat a preus competitius i assequibles per a la gent de Palamós i de fora que s’acosta a la Vila per poder-los portar a terme. El segon objectiu és la difusió de la dansa com a llenguatge universal que, de les disciplines de les arts escèniques, podríem dir que és la menys coneguda.

El Palamós Summer Dance consta d’un seguit de cursos de dansa que s’adrecen tant per a professionals com a amateurs, de diferents disciplines de dansa (contemporània, jazz i flamenc, interpretació, composició, hip-hop, musical).  El 19 de juliol, a més, hi haurà una masterclass a càrrec de Jens Bjerregaard. Les inscripcions van a bon ritme i ja s’han cobert més de 100 places de les 270 que s’oferten pels cursos.

Aquests cursos, que es fan al pavelló de l’IES Palamós i al Teatre Auditori La Gorga, es completen amb un conjunt d’actuacions i activitats de dansa de diferents disciplines i en diferents punts de la vila de Palamós, com ara  l’escenari ubicat al Moll vell, a l’Esplanada del Moll, a la plaça de La Gorga i dins el Teatre.

Els espectacles començaran el dia 11 amb ‘Cercavila Decoliflor’, parlaments i una mostra a l’Arbreda. El diumenge 13 Cobosmika Company representarà ‘Near’ i el dia 15 hi haurà un sopar a la platja. El dimecres 16 el Teatre la Gorga acollirà diversos espectacles professionals de dansa contemporània: ‘Jours de pluie’, peça guanyadora del 5è concurs coreogràfic Dansalt, de la Cia. La Veronal de Marcos Morau; ‘De l’aube au crépuscule’, de la Compagnie Vega de Cynthia Jouffre; i ‘Le Bal des Vampires i Tango’, de la Formation professionnelle Mondap’art de Marco Cattoï.

La videodansa tindrà el seu espai el dijous 17 al Teatre la Gorga, amb diverses projeccions mentre que divendres 18 hi haurà dansa al carrer al Moll Vell: Street dance, mostra de dansa al carrer dels alumnes dels diferents cursos. I la programació es tancarà amb una altra actuació professional: ‘Iconic / Ironic’ de la Cia. Mancopy, el dissabte 19 de juliol al Teatre la Gorga.