Actualitat

La 4a edició del Fem Dansa s’estrena a Sant Pere de Riudebitlles

31/05/2019

Aquest cap de setmana s’inicia la 4a edició del Fem Dansa, amb moltes novetats. La primera és que el municipi encarregat de donar el tret de sortida és Sant Pere de Riudebitlles, una de les dues poblacions que s’incorporen enguany. Ho farà en el marc del festival Mitjó, el dissabte 1 de juny amb la companyia Maduixa Teatre i el seu Mulïer, com a convidada.

A la tardor i fins a finals d’any programarà espectacles de Big Bouncers, Cia NS danza i Joan Palau, i tallers amb Miquel Barcelona i Andrés Corchero.

El Fem Dansa és una iniciativa, liderada per l’APdC amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu, per una banda, atansar el creador a la comunitat local (fer vida al municipi) i, de l’altra, permetre que la ciutadania s’atansi a la dansa com a disciplina artística.
En el projecte pilot de 2016 hi van participar 4 municipis (Alcover, Martorell, Palamós i Tremp), que van finalitzar el compromís l’any 2018, després de tres anys i uns indicadors molt positius per al projecte, tant pel municipi com per als artistes. L’any 2017 s’hi van afegir  2 municipis (Sant Joan de les Abadesses i Juneda), el 2018 s’hi va sumar el municipi de Sant Hipòlit de Voltregà, i el 2019 s’hi afegeixen Sant Pere de Riudebitlles i Amposta.
Els resultats parlen per si sols:
  • 2016: 4 municipis, 16 companyies, 37 artistes i 27 activitats programades. Més de 4.500 espectadors van poder gaudir de la iniciativa pilot.
  • 2017: 6 municipis, 20 creadors / companyies, 33 funcions i 14 pràctiques escèniques. Quasi 5.400 espectadors van poder gaudir d’aquesta edició del projecte.
  • 2018: 7 municipis, 21 creadors / companyies, 54 pràctiques escèniques, 157 espectadors per funció i 26 participants per pràctica.

Aviat penjarem el calendari de tots els municipis que acullen el Fem Dansa 2019, amb la participació de Big Bouncers, Joan Palau, Cia NS danza, Miquel Barcelona, Maduixa Teatre, Pere Faura, Clàudia Slowat, Andrés Corchero, Zum Zum+Quim Bigas, Moveo, Lali Ayguadé i Joana Gomila, Los Moñekos, Brodas Bros, Kukai Dantza, Mar Gómez, Guille Vidal-Ribas i Javi Casado i Alexa Moya i Júlia Godino.