Actualitat

La 4a edició de l’ENLLAÇ es durà a terme de forma online el 5 de novembre

21/10/2020
L’Enllaç, la trobada anual que vol fomentar la relació entre gestors/es culturals i artistes de les arts escèniques, s’adapta al context actual i ofereix una sessió de formació en versió online sobre com afrontar la producció i distribució d’espectacles. Tindrà lloc el pròxim 5 de novembre de 10h a 13h, amb una última part de la jornada en què es promourà l’intercanvi i networking entre les persones assistents.
L’Enllaç arriba enguany a la seva quarta edició i és una iniciativa impulsada per les associacions professionals de les arts escèniques i de la gestió cultural: AADPC, TTP, APGCC, APCC i APdC.

La jornada exclusiva per a les persones associades a les entitats organitzadores i d’accés gratuït, es distribuirà en dues taules rodones liderades per professionals de reconeguda trajectòria en els àmbits de la distribució i la producció de propostes artístiques com són Fani Benages i Teresa Petit, i per acabar tindrà lloc una sessió més dinàmica.
 
Com distribuïm la nostra proposta artística?
Fani Benages, membre del Col·lectiu de Distribuïdores d’Arts Escèniques de Catalunya, CDAEC (https://holacdaec.wixsite.com/cdaec), ens explicarà en la primera taula el rol del distribuidor/a, ens donarà consells sobre distribució i sobre com afrontar les fires d’arts escèniques.

Afrontar la producció d’una creació d’arts escèniques
Teresa Petit, de l’Associació de Productores, serà l’encarregada de parlar sobre com es pot tirar endavant la producció d’un espectacle o proposta artística.

Dinàmica entre les persones participants
Després d’aquestes dues xerrades hi haurà un temps per a preguntes i dubtes i al final de l’Enllaç es durà a terme una part més dinàmica en què crearem trobades online de poca duració entre diferents persones assistents segons els seus coneixements i les seves necessitats. Per tal de possibilitar trobades més productives, en el formulari d’inscripció a la jornada preguntarem als assistens les àrees en què treballen i en quines necessiten consells o conctactes, així com en quines disposen d’experiència i informació (distribució, producció, creació, comunicació, pressupostos, subvencions, gires i exhibició, etc etc). La voluntat és promoure el networking entre les persones inscrites, per tal d’ampliar el cercle de contactes professionals i a la vegada l’intercanvi d’informació i consells.

Currículums de les ponents

Fani Benages
Des de l’any 1994 es dedica a la gestió cultural, concretament de dansa contemporània i arts del moviment en general, i des del 2002 treballa com a freelance i té la seva pròpia agència on hi desenvolupa l’acompanyament i assessorament a la producció i distribució de companyies de dansa i creadors d’arts escèniques. El seu catàleg actual el formen: Andres Corchero, CreaMoviment , Cia Du’K’tO, Cia Moveo, Cia Vero Cendoya, Dimitri Ialta, KernelDT, Nuria Guiu i Magi Serra & Anamaria Klajnšček . L’agència difon i distribueix espectacles per tot Europa, Àsia, Orient Mitjà i Llatinoamèrica. Al llarg d’aquests anys ha treballat i posicionat companyies i artistes d’àmbit estatal i de reconeguda trajectòria internacional, com Brodas Bros, Cobosmika, Damian Munoz (La Intrusa), La Veronal, Thomas Noone, Maria Rovira (Transit Dansa), etc. En l’àmbit internacional destaquen Wanted Posse, Jeu des Jambes i Sebastien Ramirez (Wang & Ramirez), entre d’altres.
El 2010 va crear i desenvolupar un projecte de xarxa internacional per a la mobilitat de les companyies i artistes a Europa: Dance European Movement (DEM).

Teresa Petit
Actriu de formació, es gradua a l’Institut del Teatre i Máster Oficial Interuniversitari en Estudis Teatrals (MOIET). Entra a formar part de la companyia Alvic II-Tantarantana amb qui produeix diferents espectacles familiars. Col·labora en les produccions de T’Odio Amor meu i Pigmalió amb Dagoll Dagom i en les sèries televisives Oh, Euopa! i Oh, Espanya!. Crea la Companyia de teatre-cabaret GIT La Darrera. Produeix diferents espectacles a Artenbrut, Maldà, Tantanrantana. Des de fa anys, compagina la docència de producció i regidoria d’espectacles a CFGS, i  la producció de projectes propis. Els seus últims muntatges són: La literatura mata (2020), La Florestíada (2019), L’Article (Festival Píndoles 2018), Distòpia (Festival TNT 2017), documentals: Les Naus de l’Art (Xarxa de TV locals 2016), Les bèsties i l’aigua (Festival We are Water). Actualment està escrivint un manual pràctic de producció d’espectacles.

Informació pràctica

Data: 5 de novembre

Horari:

10h – 10.45h: Taula 1 distribució
10h45-11h: Preguntes
11h-11h15: Pausa

11h15 – 12h: Taula 2 producció

12h – 12h15: Preguntes
12h15 -12h30: Pausa

12h30 – 13h: Dinàmiques

Inscripcions: AQUÍ
Inscripció gratuïta per a socis i sòcies de les associacions organitzadores: APdC, AAPDC, TTP, APCC i APGCC