Actualitat

La 4a edició de Dansa Metropolitana proposa més de 240 activitats a 10 municipis

19/02/2021

Dansa Metropolitana presenta aquest 2021 la seva quarta edició que se celebrarà del 5 al 21 de març. El festival, amb l’objectiu de fer arribar la dansa a tota la ciutadania, agrupa enguany fins a 10 municipis que han treballat conjuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en una programació implicada en produccions d’artistes per donar visibilitat al talent local, nacional i internacional.

Amb els objectius de millorar la percepció social envers la dansa, implicar el màxim d’equipaments i generar pràctiques que apleguin el màxim nombre de gèneres i persones, Dansa Metropolitana posa la dansa al centre durant més de dues setmanes per reivindicar-la
com a art i com a element d’unió i de diàleg.

Desenes d’activitats tindran lloc aquest 2021 en una àmplia diversitat d’espais: espectacles a les sales d’exhibició, al carrer, en espais no convencionals, en centres cívics, conferències i diverses activitats paral·leles. Una aposta per la presencialitat seguint tots els protocols de seguretat i prevenció contra la covid-19.

Balanç del 2020

La passada edició del Dansa Metropolitana es va veure afectada per l’esclat de la pandèmia i va haver de suspendre la programació del març. Tot i així, gràcies a la implicació dels municipis participants de l’àrea metropolitana i al seu interès comú de promoure la dansa, es va plantejar reprogramar durant l’any el màxim d’activitats possible i, finalment, al llarg del 2020 s’han pogut celebrar 149 de les 207 activitats previstes, entre les quals s’han pogut representar 57 dels 83 espectacles programats.

Edició 2021

La singularitat de l’any 2020 no ha impedit que el projecte segueixi creixent i teixint complicitats: aquest 2021 se celebraran un total de 241 activitats, entre les quals 90 espectacles diferents; s’ampliarà el nombre de municipis participants (afegint Terrassa) i la diversitat i singularitat dels seus espais; s’engegarà el nou projecte Filatures per articular un teixit creatiu connectat entre municipis, i s’ampliaran horitzons proposant, per exemple, un catàleg de cinema de dansa per poder gaudir a través de Filmin.

També cal destacar la Jornada de reflexió que clourà el festival, amb rellevants convidats que posaran a debat l’objectiu del festival de consolidar un model de programació metropolitana i, alhora, reforçar els vincles amb el sector de la dansa catalana.