Actualitat

La 2a Escena Criminal arriba a l’Antic Teatre

05/12/2011

Del  8 a l’11 de desembre  tindrà lloc a L’Antic Teatre (c/Verdaguer i Callís, 12) la segona  Escena Criminal, organitzada i dirigida per la Plataforma CrIM (Creadors Independents en Moviment). Cada vespre es podran veure entre 2 i 3 espectacles a partir de les 21h (de dijous a dissabte), i a partir de les 20h (diumenge). L’entrada és de 4€ amb consumició inclosa.

Escena Criminal neix com a reacció a l’ actual manca d’inversió en recursos, espais i temps cap a la creació contemporània. Els més de 50 membres de la plataforma han decidit unir forces amb la finalitat de generar sinergies entre els artistes i donar a conèixer la seva feina al públic. Es tracta d’un festival totalment autogestionat pels artistes que, a més a més de presentar el treball artístic, es fan càrrec de la logística, la difusió, el muntatge tècnic i la regidoria.

Programació
Dijous 8 de desembre a les 21:00
. YURIE UMAMOTO i CLARA TENA “Feather Leather”
. PERE FAURA i IÑAKI ÁLVAREZ “Diari d’accions”
. ANNA BUSSEY i CARLOS BARUQUE “Happenstance”

Divendres 9 de desembre a les 21:00
. MELENA “Yo soy El Juli”
. SUMINISTROSDOMENEC “Antic’s break”

Dissabte 10 de desembre a les 21:00
. ALBERT QUESADA “Slow Sports”
. POH PRODUCTIONS “Gone Over Here”
. MARTIR (Mar Medina i Tirso Orive) “leda”

Diumenge 11 de desembre a les 20:00
. EL TURONET DANSA-LAIA MINGUILLÓN “Filage bloc”
. PERE FAURA “Bomberos con grandes mangueras”
. Passi de vídeo dansa

Sobre CrIM
La Plataforma CrIM, Creadors Independents en Moviment, neix a Barcelona l’octubre de 2010, i agrupa més de 50 artistes de les arts escèniques que treballen professionalment en la creació i el desenvolupament de pràctiques i pensament contemporanis, al voltant de la dansa i del cos.
 
La manca d’estructures de suport a les creacions organitzades fora d’un marc de companyia estable obliga els creadors independents a treballar amb recursos molt limitats, irregulars i inestables, cosa que dificulta enormement el seu desenvolupament i creixement professional.
 
La plataforma CrIM sorgeix com un espai d’unió, acció, intercanvi i reflexió entre artistes independents de diverses edats i experiències, amb l’objectiu comú de generar iniciatives que ajudin a millorar, dignificar, enriquir i donar visibilitat a les seves pràctiques artístiques.

Més informació sobre la Plataforma CrIM.