Actualitat

La 2 projecta ‘Foradar l’Instant’, un documental sobre ‘Goldberg’

16/04/2008

El dissabte 26 d’abril a les onze de la nit el programa Gran Angular de La 2 de TVE emetrà el documental ‘Foradar l’instant’, una peça documental feta per Elisabet Prandi sobre la sessió fotogràfica de ‘Goldberg’, de Ferran Carvajal. Un avanç del documental ja es pot veure a la web del programa Gran Angular.

Foradar l’instant pretén indagar sobre el moviment del cos i la seva fragmentació. La imatge videogràfica m’ha permès retrobar les textures dels primers fotògrafs del moviment i reinterpretar la cronofotografia de Muybridge. És també un treball sobre la repetició i les seves variants tant en l’àmbit sonor com en el visual i de com un mateix instant pot ser vist i analitzat de diverses maneres.

Aquest treball sorgeix arran de la proposta del ballarí, coreògraf i actor Ferran Carvajal, de fer el seguiment de tot el procés de creació de l’espectacle de dansa ‘Goldberg’, actualment de gira per Catalunya.

La peça, doncs, és part de tot aquest procés i més concretament, del moment de creació de la fotografia publicitària d’aquesta obra. Com a tota sessió fotogràfica, es tracta d’una feina en equip on tot gira al voltant d’un instant. L’instant irrepetible que els flaixos permeten capturar.