Actualitat

La 16a edició de la Fira Mediterrània dedicarà les jornades professionals al retorn de la cultura

18/09/2013

 
Les
jornades professionals de la
16a edició de la Fira Mediterrània estaran dedicades al Retorn social de la cultura, i tindran lloc els dies 7 i 8 de novembre al Museu de la Tècnica de Manresa amb la participació de 22 ponents. Proposen experiències de projectes culturals que estableixen llaços comunitaris, implicació ciutadana i accessibilitat a programacions per a les persones dels territoris que els acullen. Entre ells The very good festival‘ (Índia), el ‘Festival Ganoua de Essaouira‘ (Marroc), o el programa pedagògic de la ‘Fira de Teatre de Castella i Lleó-Ciutat Rodrigo’.

També es presentarà el Mètode SROI. Social Return on Investment, utilitzat al Regne Unit i Irlanda però desconegut a Espanya. Des de la Fira Mediterrània expliquen que les jornades descobriran com mesurar el valor social real que un projecte cultural produeix en la societat. Per la seva banda, Xavier Fina exposarà el recent estudi publicat per l’Observatori Basc de la Cultura: Avaluació del retorn social de les Ajudes públiques en cultura.

D’altra banda, el director de la Revista Artez de les Arts Escèniques, Carlos Gil, parlarà en la ponència inaugural de la importància de reivindicar la cultura des de tots els àmbits. Les jornades professionals culminaran amb una trobada entre el sector periodístic i el cultural amb la pregunta ‘Interessa la cultura als mitjans de comunicació?’.

Les Jornades tindran servei de traducció simultània català-castellà-anglès

Es lliurarà un certificat d’assistència de 10 hores.

Per assistir a les jornades cal acreditar-se com a professional a la Fira i reservar plaça enviant un mail a serveijornades@firamediterrania.cat. L’acreditació dóna accés a tots els espectacles programats i a totes les activitats professionals.

Preus reduïts fins al 16 de setembre i avantatges especials per als socis de les entitats professionals col·laboradores (APdC) i estudiants de Gestió Cultural.