Actualitat

La 15a edició del Sismògraf posa en moviment l’emergència climàtica amb una trentena de propostes artístiques

15/03/2023

Del 13 al 16 d’abril, el festival presenta una àmplia programació d’arts vives a les sales, carrers i espais singulars i naturals d’Olot, que inclou un gran nombre de peces internacionals.

Un any després de la seva transformació, el Sismògraf es consolida com el festival del moviment i el paisatge a nivell europeu. 

La programació s’explica a través de quatre erupcions: hi haurà propostes relacionades amb la natura morta, amb les relacions que s’estableixen entre espècies, amb els vegetals i amb els minerals.

El Sismògraf 2023 comptarà amb artistes de Portugal, Quebec, Eslovènia, França i Brasil, i amb noms de casa nostra com Quim Girón i Moon Ribas, Pau Masaló, Manolo Alcántara i Ester Guntín.

La quinzena edició del Sismògraf Olot torna a recuperar el format intensiu de cap de setmana i se celebrarà enguany del 13 al 16 d’abril.

Després de la transformació de la darrera edició, el Sismògraf es consolida com a festival centrat en les arts vives i el paisatge. Sota el lema “el festival que detecta el moviment del cos i del planeta”, el Sismògraf és des de ja fa un any un festival situat i conscient: actualitzat, sostenible i fet per a la ciutat i el seu entorn natural.

En total, es podran veure una trentena de propostes d’arts vives molt diverses, amb espectacles de sala i carrer, peces itinerants i propostes participatives, instal·lacions i relatories. Una programació que convidarà el públic a descobrir i deixar-se portar i que inclou un gran nombre de propostes internacionals, vuit estrenes a Catalunya, sites en entorns naturals singulars, i propostes íntimes per a pocs espectadors amb diversos passis per poder arribar a tothom.

En paraules de Tena Busquets, directora del festival: “Hem fet una programació que vol ser política en tant que transformadora, desenvolupada d’una manera no jeràrquica i des d’una perspectiva ecofeminista. Auto-qüestionant-nos i deixant-nos estressar pels creadors i creadores que convidem.”