Actualitat

La 11a edició del Festival Dansat, el primer pas d’una aliança de creadors del món de la dansa

01/04/2015

·CobosMika Company, Increpación Danza, Kulbik Dance Company, La Veronal, Roberto Olivan & Enclave Arts del Moviment i Thomas Noone Dance són les companyies protagonistes del Festival Dansat 2015 que se celebrarà del 9 al 12 d’abril al SAT! Espai Dansat.
 
·Aquesta és la primera pedra del nou projecte AlianSAT, una aliança entre aquestes sis companyies i el SAT! Espai Dansat que busca crear sinèrgies, corrents, intercanvis i complicitats per afavorir la difusió i la creació de la dansa i enriquir les activitats de dansa programades al SAT! de manera regular
 
·El festival fa un pas més enllà de la dansa contemporània amb peces que es fusionen amb d’altres disciplines com el flamenc o el hip-hop.

Per això, en aquestes edició del festival, les sis companyies que conformen l’AlianSAT hi seran presents per presentar, en alguns casos, les seves peces més aclamades, en d’altres, un tast de les seves properes produccions o d’altres muntatges.

L’espectacle inaugural del festival serà A place to bury strangers una peça que ha rebut el Premi Ciutat de Barcelona de Dansa l’any 2013, amb direcció i coreografia de Roberto Olivan.

Els dies 10 i 11 d’abril, divendres i dissabte, s’ha programat una sessió especial “Sessió 6.4.” on se succeeixen 4 peces curtes de 4 de les companyies que formen part de l’AlianSAT. Així, d’una banda, es podrà veure un fragment de dues peces en procés de creació: One to another de CobosMika Company i Ángulo Muerto d’Increpación Danza; de l’altra, La Veronal presenta el duo Zelenstova, una peça premiada al Concurs Internacional de Coreògrafs de Hannover i premi a una nova producció per Scapino Ballet Rotterdam, i Thomas Noone, pujarà a l’escenari per interpretar el solo As if I, on Noone interpreta una coreografia que parla de la relació entre el coreògraf i l’intèrpret.

El diumenge 12 d’abril a les 18.30h el festival tancarà la seva programació amb un espectacle de hip-hop, Cube de Kulbik Dance Company, amb el qual la companyia va guanyar el programa de televisió Tu si que vales l’any 2011.

A més, i com a novetat d’aquesta edició, el festival convida a tots els assistents als espectacles de dijous a dissabte a una trobada-col·loqui amb els coreògrafs i/o intèrprets al hall del teatre una vegada acabada la funció al voltant d’una cervesa Estrella Damm. “L’objectiu és treballar pel públic de dansa, fer pedagogia i que el públic pugui parlar, conèixer i sentir-se implicat. Per això durant aquesta edició del festival l’espectacle vindrà acompanyat amb una acció paral·lela de proximitat amb el espectadors” explica Thomas Noone, programador del Festival Dansat.

El festival també comptarà amb activitats paral·leles també amb un rerefons pedagògic:  un taller de dansa contemporània per a professionals amb Alba Barral (intèrpret de la Thomas Noone Dance) i Laia Duran (intèrpret de La Veronal), on es treballa el material de les dues companyies;  i el taller de dansa contemporània per a no professionals amb Thomas Noone, obert a tota persona que tingui interès per la dansa. Els tallers es duen a terme el SAT! del 30 de març al 2 d’abril.
 
El socis i sòcies de l’APdC teniu entrades amb un 50% de descompte: 7,5€. Els amics de la Dansa teniu un  25% de descompte en la compra d’entrades a taquilla 1 hora abans de l’espectacle. A més podeu participar al sorteig de dos abonaments.