Actualitat

L’ APdC torna a presentar esmenes per a la renovació del decret d’escoles autoritzades

05/11/2012

El Departament d’Ensenyament va publicar la renovació del decret 179/1993 que regeix les escoles autoritzades de dansa i música a l’agost passat. L’exposició pública del nou document durant el mes d’agost i el fet de no haver-nos informat sobre procés ens va motivar a demanar que es tornés a obrir el període d’exposició pública, i ho vam aconseguir perquè tot el sector cultural ens vam mobilitzar. El període d’esmenes es va tornar a obrir i vam poder tornar a participar del procés.

Des de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya vam presentar tot un seguit d’al·legacions (al següent paràgraf) a l’abril de 2012, consensuades per la comissió d’educació i amb l’ajut d’un advocat especialitzat en temes d’educació) amb la clara voluntat de millorar i adequar la normativa a la realitat del sector. D’aquestes al·legacions, vam veure que el text publicat n’havia recollit molt poques, per aquest motiu hem tornat a presentar les esmenes, per tercera vegada.

Alguns dels reclams són que l’escola pugui impartir només un dels quatre programes possibles, i que els professionals contractats des de al menys dos anys compleixin els mateixos requisits que la resta de professors.

També hem demanat una reunió amb el Lluís Font, secretari de Polítiques Educatives, per explicar-li tots aquests punts, i encara no hem rebut resposta. En quant obtinguem una resposta us informarem.