Actualitat

kalidoscopi: taules de debat sobre projectes artísticoeducatius

20/02/2012

Al mes de març arribarà a Barcelona la 4a edició del “Kalidoscopi: taules de debat de projectes artísticoeducatius”. Aquest cicle -organitzat per Experimentem l’art- té la intenció de donar a conèixer investigacions en recursos pedagògics i experiències educatives relacionades amb les metodologies de l’art contemporani i les pràctiques artístiques col·laboratives, desenvolupades en diferents contextos territorials, socials i educatius.

Enguany el programa serà el següent:

CONSTRUINT COMUNITAT EDUCATIVA / Dimecres 7 de març
Escola Cooperativa El Puig d’Esparreguera. Amb Anna Sala i Núria Matas, equip docent.
Contramur – art a l’espai urbà. Amb Agustín Fructuoso, director de TPK Art i Pensament Contemporani i Vicente da Palma, responsable de projectes educatius a TPK.

EL PROCÉS CREATIU COM A PROJECTE EDUCATIU O VICEVERSA / Dimecres 14 de març
Hair Dresser Salon. Amb les Salonnières, col·lectiu que desenvolupa projectes interdisciplinar dins de l’àmbit artístic i educatiu per promoure experiències d’investigació, creació, debat i experimentació.
Factoria de Sant Andreu. Amb Jordi Ferreiro, artista que treballa utilitzant pràctiques col·laboratives amb gent de diferents edats i entorns.

NOUS FORMATS DE MEDIACIÓ ENTRE ART I SOCIETAT / Dimecres 21 de març
Processos, estratègies, dubtes i aprenentatges en la creació comunitària. Amb Marta Ricart és artista i docent, realitza projectes artístics de dinamització comunitària des de l’any 2001 amb una diversitat de col·lectius, contextos i grups d’edat.
Trans_Art_Laboratori. Illa Fort Pienc. Amb Sinapsis, oficina de projectes i pràctiques artístiques contemporànies que desenvolupen i investiguen formats de mediació entre art i societat.

HORARI / de 19 a 21 h
PREU / 10 € (les tres sessions) Amics i amigues d’Experimentem i assistents al Curs d’Agents dinamitzadors / gratuït.
LLOC / Espai EART (Torrijos, 68, Barcelona).

Experimentem amb l’ART és una associació educativa que té com a finalitat apropar a les persones els grans beneficis que se’n deriven de treballar amb les metodologies i les visions de l’art contemporani. Des dels seus inicis el 1993, per iniciativa de l’artista Montse Vives, ha volgut  obrir un nou camí basat en el binomi educació + art.

Més informació: www.experimentem.org/