Actualitat

La junta de l’APdC s’adhereix al manifest ‘Aturem el genocidi a Gaza. El sector cultural dels Països Catalans amb Palestina’

19/10/2023

Animem al sector a participar a la manifestació de protesta del proper dissabte 21 d’octubre a les 18h a Jardinets de Gràcia

Manifest ‘Aturem el genocidi a Gaza. El sector cultural dels Països Catalans amb Palestina’

Fa 75 anys que Israel ocupa, colonitza i oprimeix al poble palestí amb total complicitat de l’anomenada “comunitat internacional” capitanejada pels governs dels Estats Units i de la Unió Europea, malgrat que el clam de les classes treballadores i populars històricament ha defensat la causa palestina.

El món crida, des de tots els continents, contra la massacre israeliana de Palestina. I en els futurs llibres d’història sortirà la foto de Von Der Leyen i Netanyahu donant-se la mà per il·lustrar que la Unió Europea va permetre, justificar, avalar i finançar el genocidi a Gaza.

Ja n’hi ha prou!

Des del sector cultural no podem permetre que en el nostre nom hi hagi aquest silenci o complicitat dels nostres governs. Perquè una cultura indiferent davant d’una injustícia que ha adoptat la magnitud de barbàrie és una cultura morta. Perquè una cultura que no defensi la causa dels pobles oprimits és una cultura que permet la seva opressió.

És per això que, des de diversos fronts culturals -la literatura, la música, les arts escèniques, les arts plàstiques, el circ, el pensament, espais culturals, etc.- fem una crida clara i contundent:

– Condemnem els bombardejos i els diferents atacs de l’Estat sionista d’Israel a Gaza i als demés territoris ocupats de Palestina. Així com les seves polítiques d’apartheid que pretenen impedir el ple desenvolupament de la vida i la cultura palestina.

– Exigim als nostres governants que deixin de ser còmplices d’aquesta massacre televisada i que tinguin la valentia d’oposar-se als diferents poders que recolzen l’ocupació militar israeliana.

– Recolzem les múltiples expressions de solidaritat amb el poble palestí. I fem una crida als sectors de la cultura i a la població en general a sortir al carrer a les diverses mobilitzacions convocades a pobles i ciutats dels Països Catalans.

– Exigim als governs autonòmics i dels estats espanyol i francès que suspenguin el comerç d’armes i la cooperació militar i de seguretat amb Israel. Així com a que s’executin sancions des de la Unió Europea per tal de que Israel finalitzi l’ocupació militar, el règim d’apartheid i permeti el dret al retorn de les més de 8 milions de palestines refugiades.

Professionals del sector, artistes i entitats culturals alcem la nostra veu en suport al poble palestí!

En el següent link podeu signar el manifest: https://liberaforms.plataformess.org/culturaambpalestina

Vegeu el manifest i le spersones adherides aquí