Actualitat

José Montilla rep als candidats al primer Consell de la Cultura i de les Arts de Catalunya

19/01/2009

El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, es va reunir dissabte amb els 11 candidats proposats pel Govern per formar part del primer Consell de la Cultura i de les Arts de Catalunya, candidats que el Parlament haurà de ratificar aquest dimecres.

En aquesta primera presa de contacte conjunt entre el president i els futurs membres de l’ ens assessor, Montilla els ha demanat que “traballin per a ser un referent de prestigi internacional i un model per a Espanya”. A més, els ha animat a reforçar el reconeixement i admiració de la societat catalana i els ha demanat que “defugin els protagonismes individuals, en benefici del prestigi de la institució que representaran. D’altra banda els hi ha desitjar èxit  “a l’hora de descobrir nous talents artístics i creadors, i impulsar projectes innovadors i exportables, amb criteris d’exigència”.

La trobada, que s’ha celebrat a porta tancada i on no hi hagut declaracions als mitjans de comunicació, s’ha fet la mateixa setmana en què la Unió de Músics de Catalunya (UMC), expressava el seu malestar davant la “nul·la'” presència de representants del món de la música en el futur òrgan rector, tot i que la filosofia del Consell és que no es representin interessos gremials.

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya es un organisme pioner al sud d’Europa, té personalitat jurídica pròpia i té com a objectiu assessorar al govern i organitzar la política de recolzament i promoció de la creació artística i cultural. Ha d’integrar la cultura, la ciència, la tecnologia i les humanitats des d’una perspectiva transversal, interdisciplinària i de diversitat.