Actualitat

José Carlos Martínez, nou director de la CND

20/12/2010

José Carlos Martínez (Cartagena, 1969), ballarí estrella de l’Òpera de París i coreògraf, serà el nou director de la Compañía Nacional de Danza (CND), en substitució de Nacho Duato. El ballarí, guanyador de l’últim Benois de la Dance, considerat el màxim guardó de la dansa, s’incorporarà al CND al setembre, quatre mesos després de fer 42 anys i jubilar-se, com exigeixen els estatuts, com a ballarí estrella de l’Òpera de París.
 
El ballarí  s’havia presentat al concurs obert convocat per l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la
Música (INAEM), al qual s’havien presentat 21 candidats internacionals per un càrrec que dura cinc anys prorrogables a tres més.

Recordem que Nacho Duato, que havia estat vint anys en el càrrec va abandonar-la perquè no estava d’acord amb la nova direcció que li marcava l’INAEM, que pretén obrir la companyia al ballet clàssic i neoclàssic a banda de la dansa contemporània.

José Carlos Martínez  va entrar al Ballet de l’Òpera de París amb 19 anys i el 1997 va passar a ser-ne estrella. A més de ballarí és coreògraf i mestre de dansa.

La Ministra ha dit que “el que comença no és una ruptura sinó una continuació del passat, de la feina de Nacho Duato que ha portat la CND a un punt d’excel·lència que cal mantenir”.