Actualitat

L’ICEC organitza una sessió de formació sobre l’Estatut de l’Artista

15/02/2023

En col·laboració amb el Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CONCA) té lloc el 22 de febrer al Santa Mònica

Des de l’ICEC, a través del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i el Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CONCA) organitzen una sessió per parlar de l’Estatut de l’Artista que té com a objectiu donar a conèixer el treball fet fins ara, l’estat actual del mateix i els canvis legals que s’estan duent a terme per adaptar la regulació legal de diferents àmbits (laboral, social, fiscal) a les característiques i necessitats dels artistes intèrprets i executants, i altres professionals de la cultura.

A més, informaran sobre l’estat de les campanyes per a la defensa dels interessos del sector i els reptes legals i polítics, als quals cal fer front sota la direcció dels professionals del sector, que donaran també la seva opinió sobre l’impacte de les mesures aprovades fins ara.

La sessió tindrà lloc el 22 de febrer a les 10:00h al Santa Mònica. Per participar-hi cal inscriure’s a través del web de l’SDE.

L’Estatut de l’Artista és una reclamació històrica del sector artístic i cultural que es basa en l’establiment d’un marc legal que asseguri les condicions necessàries per al desenvolupament de la seva activitat. Recull aspectes com el del currículum formatiu, la contractació, la tributació i la propietat intel·lectual, entre d’altres temes vinculats a l’àmbit professional de la cultura i de les arts. Aquesta reivindicació se centra en la necessitat de modificar la reglamentació actual per apropar-la a la realitat professional de l’àmbit i assolir les garanties econòmiques i laborals a què tenen dret els artistes com a treballadors culturals.