Actualitat

Joana Rañé donarà les classes tècniques per a professionals APdC – La Caldera al març

11/02/2013

Del 4 al 27 de març, les classes tècniques per a professionals que organitza l’APdC i la Caldera, estaran a càrrec de la ballarina i creadora Joana Rañé. Les classes seran dilluns, dimecres i divendres, de 9:30 a 11h a La Caldera (Torrent d’en Vidalet, 43), i el preu per als socis de l’APdC és de 4€ per classe, comprant el val de 5 classes que costa 20€ (i caduca el 31 de desembre), o bé 5€ la classe solta.

Sobre les classes…

L’objectiu de les classes serà reconèixer a nivell individual els nostres límits i possibilitats tan a nivell físic com mental. Ens centrarem en diferents parts/temes per anar entenent el cos com un sol sistema.

Treballarem: respiració, estructura òssia, columna vertebral, psoas, connexió paral·lela / creuada.

Ho farem a través del joc, l’anatomia, el treball amb parella, l’emoció-moviment, l’imaginari, anar tots junts per escolta, coreografies amb comtes i moviments precisos, ritme, meditació, improvisació i creació pròpia, connexions entre conceptes, i d’altres..

Assimilar nous coneixements significa que has passat per: entendre- sentir- descobrir i no sempre per aquest orde. És per això que es donarà especial importància a donar informació per entendre, donar llibertat per sentir, i donar espai per descobrir.

Joana Rañé
Ha estudiat dansa contemporània i de diferents disciplines a Barcelona (Estudi Anna Maleras) i a Londres (London Studio Centre) i cursat tallers amb Susan Klein, Jacques Garros, Mal Pelo, Ted Stoffer, Andrés Corchero. Ha treballat com a ballarina amb les companyies Búbulus, Bebeto Cia, Cia Metros, Gelabert-Azzopardi i Phoenix Dance Company.
Ha realitzat projectes de creació pròpia (Musa: fragments del mite, Casa, Improvisació a la carta, Pecats) i co-creacions amb Natalia Jimenez i Ángel Zotes (Instal·lats) i ha participat en projectes multidisciplinars (D’es d’un on, Identitats).
La interpretació sempre ha anat paral·lela al seu aprenentatge i a la seva vida professional. Ha intervingut en diferents curtmetratges i pel·lícules, entre les que destaca: Volverás d’Antonio Chavarrias. Ha col·laborat amb la companyia Prisa Mata a l’equip de direcció. Actualment està fent un laboratori d’interpretació amb l’actriu Blanca Apilánez sobre “la recerca del personatge interior”.
Ha impartit classes de dansa contemporània a Barcelona (Area) i Vic. Aposta per la dansa creativa en l’àmbit infantil. També ha donat tallers de moviment al Centre de Salut Mental i a L’Escola d’Art de Vic.