Actualitat

Jesús Carmona i Iratxe Ansa, guardonats amb els Premios Nacionales de Danza 2020

21/10/2020

Jesús Carmona, en la modalitat de creació, i Iratxe Ansa, en la d’interpretació, han obtingut els Premis Nacionals de Dansa corresponents a 2020. Aquests premis, que concedeix anualment el Ministerio de Cultura y Deporte, estan dotats amb 30.000 euros cadascun.

El jurat ha proposat la concessió d’aquest guardó a Jesús Carmona “per la profunditat del seu treball creatiu en el qual la investigació arrenca del respecte a la tradició i innova amb destresa reflexiva, convertint en material coreogràfic un ric repertori d’experiències”. També destaquen “la constant recerca de la seva essència creativa”, així com “la seva personalitat i marcat caràcter com a intèrpret”. “Tots aquests trets queden clarament patents en els seus últims espectacles Impetu’s, Amator i El salto“, conclouen.

Per la seva banda, Iratxe Ansa ha estat reconeguda per “la seva dimensió com a intèrpret, que la fa brillar més enllà del seu treball purament físic” i “pel mestratge amb què alimenta el cos per transcendir la tècnica en una constant i versàtil evolució”. El jurat ha destacat així mateix “el tractament coreogràfic de les seves interpretacions, abordades des d’una profunda investigació escènica, trets que defineixen la seva personal concepció de la dansa i la creació i que queden reflectits en els seus recents treballs, Travellus i Dog talks“.