Actualitat

Ja tenim guanyadora d’una entrada doble per veure “Déesses et démones” al Centre Cultural de Terrassa!

18/04/2017

L’APdC ha sortejat 1 entrada doble per a veure Déesses et démones amb Blanca Li i Maria Alexandrova el dissabte 22 d’abril a les 20h al Centre Cultural Terrassa.

La guanyadora és Neus Cots Fontanet.

Per a entrar al sorteig calia ser soci o sòcia de l’APdC, o amic/amiga de la Dansa de l’APdC. Entre tots els interessats i interessadesn hem fet un sorteig a través de sortea2.com .

La guanyadora pot recollir les seves entrades 30 minuts abans de l’espectacle a les taquilles del CC Terrassa (Rambla d’Ègara, 340, 08221 Terrassa).

Sobre l’espectacle

És la trobada de dues estrelles de la dansa en una creació ‘mitològica’. Com als temps dels déus grecs, es combinen i s’enfronten, es transformen en diablesses o en divinitats benvolents per canviar el destí dels humans, sembrant al seu entorn força, alegria i energia. Aquestes dues dones que ballen són les dues cares de la mateixa moneda? Manegen el fred i la calor, són el caos i l’harmonia.

Déesses et Démones és una peça ballada per dues estrelles de la dansa que expressen el poder universal creatiu femení, inspirat per les mitologies clàssiques o primitives.

Per Blanca Li, la coreògrafa inclassificable, i Maria Alexandrova, la ballarina estrella del Ballet del Bolxoi, es tracta d’una oportunitat per explorar juntes les seves personalitats. Malgrat els seus recorreguts diferents, es troben aquí com dues bessones, tant en l’harmonia com en la violència. Diferents i iguals alhora, líriques i potents, encarnen tota la força de les figures mitològiques i totèmiques.

Aquesta creació de Li pel Teatre dels Camps Elisis es va estrenar a París el 22 de desembre de 2015 i és la primera vegada que Alexandrova participa en una creació francesa.

Blanca Li

Talentosa i multifacètica, amb la curiositat sempre alerta, és ballarina, coreògrafa, directora i realitzadora alhora. Nascuda a Granada, busca les arrels de la seva inspiració en la cultura àrab andalusa, explorant a més un ampli ventall de formes d’expressió corporal, que van des del ballet clàssic fins el hip hop. D’Espanya a França, passant per Nova York o Berlin, Blanca Li signa un recorregut personal molt singular.

Maria Alexandrova

Amb una brillant carrera al Teatre Bolxoi, per primera vegada Alexandrova es presta al joc de la improvisació en aquest espectacle. Alexandrova es va formar a l’Acadèmia Coreogràfica de Moscou i va guanyar la medalla d’or en el Concurs Internacional del Ballet de Moscou al 1997. Poc temps després, va ingressar al Ballet Bolxoi i des del 2004 n’és Ballarina Principal.