Actualitat

Ja tenim els tallers formatius més votats per vosaltres per al 2023

23/05/2023

El mes passat, l’associació va obrir una convocatòria de propostes de tallers entre totes les persones associades amb l’objectiu de poder oferir formacions impartides per elles mateixes i que responguessin als interessos del teixit associatiu de l’APdC. Es varen presentar 17 propostes de tallers enfocats a diferents àmbits de la dansa (entrenaments, creació, salut, educació, comunitat… des d’una mirada teòrica o des de la pràctica). Els dos més votats se celebraran durant el darrer trimestre del 2023. Properament us informarem de les dates concretes i el procés d’inscripció.

Els tallers formatius s’impartiran enguany són:

CONFLICT MOVEMENTS

Objectius

Estimular, motivar i inspirar els alumnes perquè despertin el seu instint creador i no siguin només imitadors de moviments. / Transmetre que el món de la dansa contemporània és una professió i no un hobby. En el nostre missatge insistim constantment en això. Prendre responsabilitats amb ells mateixos perquè això es compleixi i així ser respectats, però també respectant aquest meravellós art i als que l’envolten. / Volem que els assistents prenguin riscos de principi a fi. Atrevir-se a fer el que mai no han fet abans i es connectin amb el seu instint i no amb el seu judici per descobrir així el desconegut d’ells. / Prioritzar l’experiència vivencial per sobre de l’exposició i la pretensió.

Contingut

Aquest workshop està dividit en dues parts. A la primera part incidim en la tècnica de sòl per ajudar els ballarins a entendre el concepte de com entrar i sortir del de manera eficaç i la següent part ens endinsem en la part creativa en relació amb allò instantani i el “movement research”.

FLOORWORK: Aquesta secció va enfocada a l’ús primordial de les espirals i les transicions ràpides per desafiar la coordinació, la resistència i la velocitat. En el desenvolupament de les frases s’utilitza així mateix les acrobàcies de capoeira per elevar el grau de dificultat, risc i divertiment. Aquests elements es
fusionaran en una pràctica centrada en la connexió a la terra, l’eficiència, la fluïdesa i la connexió a través de l’espai dins i fora del terra.

MOVEMENT RESEARCH: Explorem la dansa, basant-nos en la dramatúrgia del moviment per compondre a l’hora de ballar, tant en formats d’improvisació com en espais de creació. Insistim com a conceptes magistrals, en el ritme i l’espai, per entendre que la nostra dansa pot tenir una gran gamma de possibilitats i colors.

DRAMATÚRGIA: Unim aquesta part amb la dramatúrgia teatral, on la pregunta entra a la dansa per saber què fem i per què ho fem a l’hora de parlar amb el cos dins dels diferents contextos i imaginaris. Ens interessa la història i les necessitats de l’artista a l’escenari.

Destinataris: Alumnes i professionals de dansa.

Durada: 8 hores.

ELELEI

ELELEI neix el 2019 de la col·laboració entre els artistes Sabrina Gargano (Barletta, Itàlia) i Rafa Jagat (València). Creen el 2020 el seu primer treball A CIEGAS, guanyant diversos premis internacionals. Al gener del 2021 creen el film de teatre físic MAY YOU LISTEN? pertanyent a la formació de la companyia jove de Jasmin Vardimon JV2 a Anglaterra i al maig 2022 estrenen MARATHON a Sadlers Well. SOY MADERA, segona creació de la companyia i co-produïda per Imaginarius festival, va ser estrenada el 26 de maig 2022 al mateix festival.


LABORATORIO DE IMPROVISACIÓN ESCÉNICA

Objectius

Partint de la metodologia desenvolupada per SLMFV al llarg dels darrers anys, l’objectiu principal d’aquest Laboratori és ingressar en un espai de pràctica i estudi on es posi el cos a improvisar i compondre en relació directa amb els altres cossos i amb les diferents variables escèniques: moviment, llum, so i vestuari. Es treballa per tal de transformar la figura de l’intèrpret i convertir-la en la del compositor/a: artistes amb una absoluta responsabilitat creativa les decisions escèniques dels quals es basen en l’estudi del temps present.

Contingut

Els Laboratoris d’Improvisació Escènica de SLMFV són un espai de recerca i experimentació d’aquelles eines que, al nostre punt de vista, enriqueixen i emancipen els creadors a l’hora d’afrontar una composició en temps real. Compartim el nostre estudi de la improvisació en dansa: una pràctica per desenvolupar de manera tècnica i multidireccional el sentit de la presència escènica. Anomenem presència escènica a un estat de disponibilitat i responsabilitat creativa, de potència física i de risc interpretatiu. Tots aquests elements seran posats segons una creació col·lectiva i un interlocutor fonamental: el públic. Què vol dir improvisar i quines decisions es posen en joc en compondre instantàniament? Quines potencialitats emergeixen a l’hora de compondre col·lectivament? Els Laboratoris del SLMFV estan organitzats en tres parts: l’escalfament, l’entrenament per a la improvisació i, finalment, la composició instantània. A mesura que el laboratori avança, els límits entre cada part de la classe es dilueixen, per tal d’anar arribant a una concepció de classe global regida sota la premissa: tot el temps estem component i creant en temps real.

Destinataris: Els Laboratoris d’Improvisació Escènica estan dirigits a estudiants (inicials – intermedis i avançats) i professionals de les arts escèniques i/o de la improvisació que estiguin interessats a aprofundir en el treball de Si Los Martes Fueran Viernes. No cal tenir experiència escènica prèvia sinó que més aviat un interès genuí a introduir-se en una pràctica de composició instantània a l’estil de casa nostra.

Durada: 8h

Si Los Martes Fueran Viernes / Milagros García Salgueiro i Valentina Azzati

És un espai de creació i producció de peces escèniques de composició instantània: una casa d´improvisació. Neix l’octubre del 2018 a Barcelona amb l’objectiu de generar una comunitat al voltant de l’estudi i la pràctica de la composició instantània. A les seves produccions hi han participat més de 150 artistes i les seves peces s’han presentat a Mercat de les Flors, La Caldera Barcelona, El Graner, Utopia 126, entre d’altres. El seu treball ha estat premiat a la darrera edició dels Premis de la Critica 2023.