Actualitat

Ja es poden consultar els vídeos de les ponències d’Scanner II: Jornades de reflexió sobre la investigació en arts escèniques

16/02/2011

Scanner són unes jornades de reflexió al voltant de la problemàtica i la necessitat creixent d’investigació en les arts escèniques, que organitza l’Institut del Teatre de Barcelona, amb una periodicitat biennal. El projecte s’inicia l’any 2008, i des de llavors cada edició proposa un tema particular que articuli les conferències i ponències vàries per poder així reforçar el sentit global mitjançant el debat, el diàleg, l’assaig i el pensament. 

L’Scanner II es va celebrar del 19 al 21 d’octubre de 2010 coincidint amb l’inici del Màster en Arts Escèniques de l’Institut del Teatre. Aquesta segona edició de les Jornades es va dedicar a la Creació Escènica d’Autor com a fenòmen específic dins del sector de les Arts Escèniques, que ha esdevingut una cantera constant d’investigació motivant i estimulant una constant renovació de les gramàtiques i sintaxis escèniques. Ja es poden consultar al  web de l’Scanner els vídeos de totes les conferències i ponències que van dur-se a terme en el marc de les Jornades.

Al web trobareu més de 20 hores de vídeo que recullen els enregistraments de les conferències impartides per professionals i experts en la matèria, ponències i presentacions d’organismes i associacions dedicats a la investigació en arts escèniques, i altres documents audiovisuals; a més a més de les transcripcions en format .pdf i alguns materials inèdits creats en exclusiva per la seva participació a les Jornades.

Tot aquest material fa del portal Scanner II un recurs web fonamental quant a informació i documentació referent a la creació escènica d’autor a l’estat espanyol en els últims 30 anys, des de la dècada dels 80 fins el dia d’avui.