Actualitat

Ja és a punt la programació de Dies de Dansa 2008. 17 Festival Internacional de Dansa en Paisatges Urbans

05/05/2008

Dies de Dansa, Festival Internacional de Dansa en Paisatges Urbans, arriba a la dissetena edició. El festival, membre de la xarxa internacional Ciudades que Danzan , es durà a terme a Mataró, Barcelona i Sabadell del 4 al 7 de juliol i hi prendran part 30 companyies amb 55 actuacions per mostrar la gran varietat i diversitat de llenguatges de la dansa contemporània a Catalunya, Espanya i el món.

Dies de Dansa és un festival de dansa contemporània en paisatges urbans que s’integra en el Festival de Barcelona Grec. Durant quatre dies, edificis, parcs, carrers i places cobren vida en una trobada entre la dansa, el públic i l’espai públic. L’objectiu és apropar la gran varietat de llenguatges de la dansa contemporània a tots els públics de forma gratuïta per aprofundir en el treball coreogràfic sobre l’espai urbà i generar debat i reflexió sobre l’espai públic. El festival porta propostes de ballarins nacionals i internacionals amb la finalitat d’aconseguir els objectius plantejats.

En aquesta 17a edició, Dies de Dansa continua desenvolupant l’objectiu d’integrar nous territoris. Per això incorpora Sabadell com a nova ciutat seu.  El festival començarà la tarda del 4 de juliol a Mataró. Del 4 al 6 de juliol recorrerà 7 espais de Barcelona: CCCB, MACBA, Pati Manning, Espai Cultural Caja Madrid, Fundació Joan Miró, CaixaForum i incorpora el Museu Picasso de Barcelona.

Enguany el festival compta també amb la participació dels gurús del Hip Hop, en especial del breakdance amb els seus diversos llenguatges i les influències mútues amb la dansa contemporània. Hi serà Yiphun Chiem, originària de Cambodja, que barreja la dansa tradicional cambodjana amb el Hip Hop. També el ballarí francès Salah, conegut com Show Man pel seu talent en el Popin’. D’Alemanya hi haurà el gurú del hip hop i un dels iniciadors d’aquest estil a Europa: STORM. De Brasil, la companyia Membros, Art 1 i Lakka. Del hip hop Barcelona: Adictos, The Circle of Trust, Brodas i Sound System Dance Crew

Els grups estrangers que han confirmat la presència alDDD 2008 són: Foofwa d’Imobilité i Vertical Danse Cie de Noemí Lazpzeson de Suiza i el ballarí també suís Pierre-Yves Diacon que treballarà conjuntament amb la ballarina catalana Ariadna Estalella; Julie Dossavi (França); RootlessRoot Company (Grècia), dos excel·lents ballarins de la Cia, de Wim Vandekeybus; Eddie Ladd (Gal·les); Dansa Inclusiva de Brasil amb ballarins amb ‘altres capacitats’. Com a participants locals hi ha la Cia. Metros de Ramon Oller, Jordi Cortés, Ertza, Art Transit dansa de Maria Rovira i Ariadna Estalella, entre d’altres.

A més de les actuacions, s’impartiran tallers destinats a ballarins amateurs, semiprofessionals i professionals que els ofereixen formació i alhora l’oportunitat de treballar amb coreògrafs professionals en la preparació d’una peça i que es mostra com a part de la programació del festival. Hi haurà 2 tallers impartits per 2 coreògrafs estrangers, Julie Dossavi (França-Benín) i Yiphun Chiem (Cambodja-Bèlgica).

Cal destacar les activitats de la 17a edició de Dies de Dansa que s’ubiquen en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Com cada any, el punt de trobada d’artistes, públic, organitzadors i professionals seran les sessions nocturnes de L’Espai en Moviment a partir de les 22.30 hores en el Pati de els Dones del CCCB, amb presentacions especials de les companyies, vídeoprojeccions a partir de les deu del vespre, exposició de fotos, bar i chill out. En aquest espai també es pot obtenir la nova edició de Revista Ciudades que Danzan de la Xarxa CQD, publicació anual sobre la intervenció artística en l’espai urbà i de la dansa en particular que mostra el més destacat de la dansa en paisatges urbans.
        
Direcció Youtube DDD 07