Actualitat

IX Jornades d’Inclusió Social i Educació en les Arts Escèniques del 3 al 5 de maig a Múrcia

07/03/2017

L’ajuntament de Múrcia serà el nou amfitrió institucional i coorganitzador de les IX Jornades sobre la Inclusió Social i l’Educació en les Arts Escèniques que se celebraran els dies 3, 4 i 5 de maig de 2017 al Teatro Circo de Múrcia.

El lema general de les IX Jornades serà Cossos en moviment, que posaran especial èmfasi en l’àmbit de la dansa integrada i el circ social i inclusiu, tot i que el teatre i la música també estaran presents. Està previst una trobada estatal d’Escoles Superiors d’Art Dramàtic i de Conservatoris Superiors de Dansa, obert als participants interessats, per debatre sobre els problemes i reptes de l’accessibilitat als estudis d’arts escèniques per a persones amb capacitats diferents.

Durant dos dies i mig es desenvoluparan diverses activitats escèniques i musicals de caràcter inclusiu per la ciutat, professionals i artistes nacionals i internacionals realitzaran ponències i tallers i s’exhibiran espectacles.

A més, les institucions organitzadores de les IX Jornades volen seguir donant veu als professionals que vulguin assistir i participar en les Jornades, tant de forma individualitzada com en representació d’institucions o col·lectius. Amb aquest objectiu es proposa seleccionar projectes de comunicació per donar a conèixer al conjunt dels assistents a les Jornades alguns processos, experiències, investigacions, informacions d’interès o activitats artístiques dins de les arts escèniques i la música que es desenvolupen o gestionen actualment a Espanya o en altres països del nostre entorn, prioritzant en el possible aquells projectes que tinguin relació directa amb el lema general de l’edició d’enguany.

Ja es pot consultar el programa de les Jornades. La data límit per a sol·licitar plaça és el 6 d’abril de 2017 i es fa a través d’un qüestionari online. No es requereix quota d’inscripció. L’assistència és gratuïta prèvia confirmació de plaça per part de l’organització.

Les bases per participar en les presentacions de projectes es poden consultar aquí. El termini acaba el 10 de març.

Les vuit institucions organitzadores d’aquesta IX edició són: l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport; el centre cultural i social de la Fundació MonteMadrid “La Casa Encendida”; la Xarxa Espanyola de Teatres, Auditoris, Circuits i Festivals de Titularitat Pública; l’Agència Andalusa d’Institucions Culturals de la Junta d’Andalusia; l’Ajuntament de La Corunya, a través del Teatre Rosalía Castro; l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona; la Reial Escola Superior d’Art Dramàtic de Madrid (RESAD), i el propi Ajuntament de Múrcia, amfitrió de l’esdeveniment, amb els seus dos teatres de gestió municipal: Teatre Circ de Múrcia (seu principal de les Jornades) i el Teatre Romea.