Actualitat

Isabel López donarà les classes tècniques per a professionals APdC – La Caldera al desembre

26/10/2012

Del 3 al 21 desembre les classes tècniques per a professionals que organitza l’APdC i la Caldera, estaran a càrrec de la intèrpret i creadora Isabel López. Les classes seran dilluns, dimecres i divendres, de 9:30 a 11h a La Caldera (Torrent d’en Vidalet, 43), i el preu per als socis de l’APdC és de 4€ per classe, comprant el val de 5 classes que costa 20€ (i caduca el 31 de desembre), o bé 5€ la classe solta.

Isabel López Pérez resideix a Barcelona des de l’any 2000. Va estudiar ballet al Conservatori Professional de Dansa de Murcia. Dansa contemporània de Madrid, Centre Chorégraphique National de Montpellier i Barcelona. Sempre vinculada amb la creació, ha treballat en diferents projectes i companyies de dansa. Com a ballarina destaca el seu treball des de l’any 2000 amb Àngels Margarit / cia. Mudances, allà coneix i treballa amb mestres i coreògrafs europeus, Jeremy Nelson, Kirstie Simson y Thomas Hauert entre d’altres. Assistent de coreografia d’Angels Margarit per a la Companyia Nacional de Dansa i en diversos treballs de coreògrafa. Al 2007 crea juntament amb Gustavo Lesgart “Travelin”, l’any 2010 “Bailada”, creat exclusivament per al Festival Mudances de Cartagena.

Ha impartit classes en diferents espais i companyies de dansa d’Espanya. Actualment compagina la docència amb el seu treball d’intèrpret.

Sobre la classe
Amb la idea de funcionalitat, partirem d’un escalfament on desenvoluparem un treball articular que posa una especial atenció en entendre les diferents connexions de l’estructura òssea, passant pels diferents nivells i estructures que ofereix el nostre esquelet, fent ús del pes i la respiració per allargar i projectar des del centre cap als extrems del cos, i a l’inrevés. L’espai com a partitura, la integració de totes les parts del cos, i la relació clara amb la terra estaran presents en cada sessió.
L’eix i el fora d’eix, impulsos i caigudes, la propulsió des del terra i l’espiral com a camí per al moviment ens portaran a una continua transformació en el cos i com a conseqüència en la dansa.
Farem seqüències de moviment utilitzant les diferents dinàmiques i qualitats que el nostre cos ofereix, aprofitant el risc per anar més enllà.