Actualitat

Iris Heitzinger donarà les classes tècniques per a professionals APdC – La Caldera al juny

25/05/2012
De l’1  al 30 de juny, les classes tècniques per a professionals que organitza l’APdC i la Caldera, estaran a càrrec d’ Iris Heitzinger. Les classes seran dilluns, dimecres i divendres, de 9:30 a 11h a La Caldera (Torrent d’en Vidalet, 43), i el preu per als socis de l’APdC és de 4€ per classe, comprant el val de 5 classes que costa 20€ (i caduca el 31 de desembre), o bé 5€ la classe solta.

Iris Heitzinger estudia a l’Anton BrucknerPrivatuniversität (Linz) i continua la seva formació a Anglaterra, Holanda, Bèlgica i Finlàndia. Des de llavors ha col·laborat com a intèrpret freelance amb diferents artistes i companyies com Jeremy Wade (Estats Units), Ted Stoffer (Bèlgica), Vincent Dance Theatre (Regne Unit), H2Dance (Suècia, Noruega),  Cie. Laroque (Àustria) o  Cia. Lanònima Imperial (Espanya). A part de la seva feina com a ballarina, imparteix clases i tallers de dansa contemporània, improvisació i treball en parella a Àustria, Japó, Polònia, Canadà i el Regne Unit. És co-fundadora del col·lectiu d’improvisació cafè mut./AT (www.myspace.com/cafemut) i del guinea pig collective (www.gpigs.com) i crea els seus treballs individuals utilitzant el nom Miss Luiss Twisted (http://missluisstwisted.gpigs.com). Iris resideix a Barcelona on forma part de la Cia. Bebeto Cidra i continua investigant en el seu propi llenguatge artístic en col·laboració amb artistes de diversos àmbits (actualment amb Natalia Jiménez en el projecte L_ENTES. (http://flavors.me/l_entes).

Sobre les classes….

“La dansa és una expressió tan personal com la forma de parlar. Per tant cadascú té una manera diferent d’ acostar-se a ella. Aquestes classes oferiran exercicis a través dels quals anirem descobrint el funcionament de l’estructura corporal i com fer-la servir per entrar en qualsevol tipus de moviment. Treballarem sobre temes com la connexió del centre amb les extremitats, les espirals, l’ús del pes, dirigir el centre, suport sobre diferents superficies del cos, l’ús de l’energia justa, etc. Ens acostarem a aquests temes a través de frases coreografiadas i exercicis en parella o en grup, sempre amb el propòsit d’augmentar el nostre llenguatge corporal, per ballar lliurement i amb ganes de passar d’un moment a l’altre, d’un moviment a l’altre, d’un respir a un altre”.