Actualitat

Indignació pel tancament de l’Escola de Dansa d’Igualada, l’únic centre de formació públic a la comarca de l’Anoia

26/06/2020
A principis de juny el Consell Comarcal de l’Anoia anunciava el tancament de l’Escola Pública de Dansa, l’única de tota la comarca, que havia de celebrar el 65è aniversari enguany.
Professorat i alumnat denuncien que és “una decisió unilateral i dràstica, presa únicament per motius econòmics i per la dificultat de trobar un nou espai on ubicar-la”. Per compensar els efectes del tancament, que deixarà penjats una vuitantena d’alumnes, el Consell ha anunciat com a solució un sistema de beques.

Han fet públic un comunicat exposant que:

“a)      L’Escola de Dansa ha patit les conseqüències d’una gestió ineficient durant anys: manca absoluta de suport, mala promoció i una deixadesa evident en el manteniment de les instal·lacions.

b)     El Consell Comarcal sempre ha mostrat un interès escàs en l’Escola i, a la vegada, ha actuat sovint de forma unilateral, bloquejant així qualsevol intent de millora d’aquesta.

c)      El tancament de l’Escola suposa un atac als drets socials i un apropament a la privatització de la cultura i de l’educació. L’Escola de Dansa és un servei públic, amb valor social, que garanteix la igualtat d’oportunitats i facilita l’accés de les veïnes i veïns de la comarca a la dansa.

d)     El sistema de beques com a alternativa al tancament és un pegat que acabarà beneficiant les escoles privades de dansa.

Davant d’aquesta greu pèrdua en el camp de l’ensenyament públic apel·lem a la responsabilitat dels nostres representants públics, no només del Consell sinó també de l’Ajuntament d’Igualada. En una ciutat que compta amb escoles municipals de teatre, música i arts plàstiques, deixar-se perdre l’única escola pública de dansa és una opció que ni s’hauria d’haver plantejat.

A tots ells exigim una aposta ferma per la gestió pública de l’ensenyament de la dansa. Exigim que les administracions treballin de forma conjunta per trobar una solució. Exigim que ho facin al servei de la ciutadania. Més enllà d’intencions i bones paraules, exigim accions. Volem ensenyaments artístics públics i al servei de tothom. En definitiva, volem que esdeveniments com ser Capital de la Cultura Catalana siguin, per una vegada, quelcom més que un eslògan”.
Podeu descarregar el comunicat aquí.
La Junta de l’APdC dona tot el suport a aquest comunicat i anima a tothom que pugui a assistir a la manifestació que es durà a terme el dilluns 29 de juny a les 19h, a la plaça St. Miquel d’Igualada.