Actualitat

Inauguració de Elclimamola.doc, nou espai dedicat a les arts del cos

11/05/2011

Demà dijous 12 de maig a les 19 h s’inaugura al barri del Poble Sec un nou espai cultural, un espai ja consolidat, en funcionament des del 2005, que ara obre les seves portes al públic. Es tracta de Elclimamola.doc, que per una banda funcionarà com un espai d’exposició per a projectes relacionats amb la dansa, les arts performatives i visuals; i per l’altra com un punt de documentació i mediateca, on els usuaris podran tant adquirir i consultar bibliografia especialitzada com visionar material audiovoisual.

Elclimamola va néixer fa sis anys als baixos del carrer Salvà 45 com una petita productora de projectes escènics que va aconseguir introduir les seves propostes a les millors plataformes del circuit català (Mercat de les Flors, Festival Grec 2007), a més a més de projectar-les a escala europea mitjançant aliances, convenis i molta feina.

Ara, Elclimamola.doc inaugura la seva seu oberta al públic i comença les seves activitats en aquest sentit participant a la fira Loop amb l’exposició del projecte d’investigació d’Ambra Pittoni Dance Is Not Forever.

La Dansa No És Per Sempre

Com pot una peça de dansa formar part de la colecció d’un museu com a tal, i no només a través de formats derivats com el vídeo, els textos o la documentació fotogràfica?

Dance Is Not Forever és un projecte d’investigació de l’artista visual i escènica Ambra Pittoni dedicat a la dansa, en el que s’explora aquesta disciplina però no des de la posada en escena en dircete.

El projecte La dansa no és per sempre qüestiona les idees tradicionals de conservació i transmissió de les peces de dansa, així com els mitjans per a col·leccionar-les.

Després de buscar maneres per a poder experimentar la dansa sense ser l’intèrpret, Pittoni decideix aïllar el que considera “el moviment més profund i visceral de la dansa: la respiració”. Per aconseguir-ho, ha col·laborat amb altres artistes amb el que ha produït tres peces (dos solos i un duet), en les que s’inicia un mapeig de la respiració mentre ballen. Després ha grabat el resultat final en diferents pistes de so. Amb elles, cada oient té la possibilitat de recrear el seu propi ball a través del seu imaginari, enfoc físic i intel·lectual i sensibilitat.

L’exposició presenta el vídeo blind run, en col·laboració amb la fira de videoart Loop.

Dance Is Not Forever es mantindrà fins l’11 de juliol.

Inauguració
12 de maig de 2011
19:00 h. Presentació de l’artista: 21:00 h.
Lloc: C/Salvà, 45 baixos. Poble Sec. Metro L2 y L3 Paral·lel
Entrada gratuïta
Més informació: www.elclimamola.com