Actualitat

IN SITU, Mostra de dansa contemporània, busca creacions

25/06/2012

IN SITU – Mostra de dansa contemporània és una mostra de peces en el marc de l’exposició ARTS EN MOVIMENT / La dansa contemporània a Catalunya, que es durà a terme a l’ARTS SANTA MÒNICA de Barcelona i que s’inaugurarà a l’octubre del 2012.

IN SITU vol ser un mitjà per donar visibilitat, reconeixement i context a la creació independent en dansa a Catalunya, per tal de donar oportunitat als artistes independents o col·lectius artístics a obrir el seu treball a noves experiències d’exhibició i ampliar l’accés a un públic més divers.

La mostra vol propiciar una situació d’intercanvi directe entre el públic, els artistes, i les propostes presentades. L’objectiu principal és contextualitzar les creacions, posant l’èmfasi en l’experiència de l’artista durant el procés de creació, obrint al públic les idees, les motivacions i les inquietuds darrere el treball.

Bases convocatòria
La convocatòria va dirigida a la selecció de creacions de dansa d’entre 10 i 20 minuts de durada, d’artistes independents o col·lectius artístics residents a Catalunya. Cada artista o col·lectiu només pot presentar una proposta. La convocatòria s’obre el dia 20 de maig i la data límit de presentació és el 8 de juliol.

Les necessitats tècniques dels treballs seleccionats hauran d’adaptar-se a les condicions de l’espai expositiu. Un comitè de selecció escollirà 6 propostes que es presentaran a la Mostra de dansa IN SITU a l’ARTS SANTA MÒNICA, que tindrà lloc els dies 16 i 17 de novembre del 2012. La selecció final del comitè serà inapel·lable. Les propostes seleccionades seran recompensades amb un premi econòmic.Tots els detalls s’aniran publicant a les xarxes socials de facebook i a twitter. La notificació dels seleccionats es publicarà a facebook (In Situ) i a twitter (@InSitu_Mostra) la setmana del 23 de juliol.

El format de presentació de la mostra inclourà els següents elements: actuació (10/20 min) + vídeo documental del treball (5 min) + col·loqui amb el públic guiat per un moderador.

Com participar-hi
Per a participar a la convocatòria s’ha d’omplir el formulari on-line que trobareu a continuació: FORMULARI ON-LINE

Important
En cas de ser seleccionats els artistes hauran de facilitar material documental del procés de creació (entenent per documents: imatges, fotos, texts, vídeos, etc.). Amb aquest material, i juntament amb una petita entrevista al creador, es realitzarà un vídeo documental de 5 min. Per a realitzar aquest vídeo, es requerirà una certa disponibilitat durant el mes de setembre 2012. Les peces seleccionades per la Mostra no podran presentar diferències substancials amb el material enviat.
S’acceptaran propostes fins el dia 8 de juliol de 2012.

Per a més informació contactar amb: mostrainsitu@gmail.com