Actualitat

IMPORTANT: Oberts els terminis de subvencions especials d’OSIC i Ins. Ramon Llull amb concurrència NO competitiva

22/05/2020

L’OSIC i l’Institut Ramon Llull han anunciat les obertures de convocatòries de subvencions extraordinàries per compensar l’impacte econòmic de l’estat d’alarma. En aquest comunicat us les facilitem.

Tingueu en compte que:

Són subvencions de concurrència NO Competitiva, que vol dir que van per ordre d’arribada de les sol·licituds.

IMPORTANT: presteu atenció, sobretot, a la informació que us fem arribar sobre la subvenció d’anul·lació d’espectacles de l’OSIC, perquè hi ha errors a les bases.

SUBVENCIONS OSIC

Subvencions per compensar les pèrdues per anul·lació d’espectacles i activitats culturals durant el període d’estat d’alarma amb motiu de la COVID 19
A qui va dirigit:

    a) Persones físiques empresàries o societats civils i mercantils que realitzen activitats culturals remunerades.
    b) Entitats sense ànim de lucre que realitzen activitats culturals remunerades.

Termini de presentació: del 25 de maig al 30 d’octubre de 2020.
NOTA: hi ha un error en els supòsits que fan referència a les entitats sense ànim de lucre, els quals només citen aquelles que “organitzen activitats culturals”, sense incloure les que tenien aprovada o programada una actuació professional.
L’OSIC ha confirmat a l’equip de gestió de l’APdC que les entitats sense ànim de lucre que tinguessin programades actuacions professionals també es poden presentar a la convocatòria. En aquests casos caldrà que omplin l’apartat a1 o a2 del pressupost (encara que estiguin indicats per a empreses).
Si hi ha canvis us avisarem.
Podeu demanar la subvenció a través d’aquest enllaç.
Subvencions per a despeses estructurals d’entitats afectades pel cessament de l’activitat cultural a causa de l’estat d’alarma amb motiu de la COVID 19

Poden optar a aquestes subvencions les associacions i altres entitats privades sense finalitat de lucre i les federacions d’entitats privades sense ànim de lucre.
Termini de presentació: del 25 de maig al 30 d’octubre de 2020.
Podeu demanar la subvenció en aquest enllaç.
Aquests ajuts són incompatibles amb altres subvencions extraordinàries, sigui quina sigui la finalitat, de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural o l’Institut Català de les Empreses Culturals convocades amb motiu de la crisi provocada per l’estat d’alarma de la COVID-19; en canvi, són compatibles amb altres subvencions dels organismes esmentats per a la mateixa finalitat, sempre que l’import dels ajuts concedits no superi el cost de l’activitat que ha de desenvolupar la persona beneficiària.

SUBVENCIONS INSTITUT RAMON LLULL

Subvencions per a la mobilitat d’artistes per a actuacions i/o gires d’espectacles fora de Catalunya en l’àmbit de les arts escèniques i la música
Termini de presentació: del 2 de juny fins al 17 de juny de 2020, ambdós inclosos.
Més informació aquí.
Subvencions per a la traducció i/o adaptació de textos dramàtics, llibrets d’òpera, textos de repertori coral i produccions escèniques o operístiques
Termini de presentació: del 29 de juny al 14 de setembre de 2020, ambdós inclosos.

Més informació aquí.