Actualitat

II Edició del Festival Salmon: talents europeus en moviment

03/09/2013

Del 19 d’octubre al 3 de novembre torna  a Barcelona el Festival Salmon, una mirada cap els creadors locals i internacionals en el marc de les residències artístiques que ofereix el centre de creació el Graner i del projecte europeu modul-dance, liderat pel Mercat de les Flors, i del qual hi formen part altres 19 cases de dansa. Dues setmanes d’una programació intensa amb diversos formats i diferents aproximacions al cos i al moviment.
 
En aquesta segona edició Umma Umma Dance mostrarà un avanç del seu nou treball, i Lali Ayguadé, que ha realitzat una col•laboració amb Marcos Morau /La Veronal. Combinaran l’acompanyament i suport a artistes de la passada edició amb el treball dels nous residents, amb creadors com El Conde de Torrefiel, Diego Anido i Sebastián García Ferro.
 
The Loose Collective obrirà el festival amb un concert-performance sobre l’Antic Testament, una mirada als creadors austríacs. Altres artistes que han estat en residència al Graner durant la creació dels seus espectacles es presentaran durant el SÂLMON>: Alessandro Sciarroni, Eugénie Revetez, Patricia Apergi (Aerites Dance Company) i Jurij Konjar amb Martin Kilvady, membre del col•lectiu Les Slovaks.

El treball del Graner en xarxa els permet presentar artistes vinculats a altres espais de creació. Aquest any han convidat al coreògraf Guy Nader, amb una peça fruit de la col•laboració amb Mickael Marso, i un altre treball amb Maria Campos. També Sònia Gómez presenta en aquesta ocasió un procés de recerca que està realitzant amb la coreògrafa anglesa Lucy Suggate.
 
SÂLMON< vol consolidar-se així com a un espai per donar visibilitat a diferents formes d'entendre el treball coreogràfic. SÂLMON< inclou espectacles, laboratoris per a professionals, espais de reflexió i espais de trobada amb el públic.

Calendari

19 i 20 oct 19h Lali Ayguadé i La Veronal + Umma Umma Dance 20:30h Cie. Chatha 21h The Loose Collective
23 i 24 oct 21h El Conde de Torrefiel
25 oct 19h Sònia Gómez i Lucy Suggate (al Graner)
26 i 27 oct 19h Diego Anido + Sebastián García Ferro 21h Alessandro Sciarroni 30 i 31 oct 19h Guy Nader i Maria Campos + Mickael Marso Riviére i Guy Nader 21h Jurij Konjar i Martin Kilvady
1 nov 19h Jurij Konjar i Dani Espasa (al Graner)
2 i 3 nov 19h Eugénie Rebetez
21h Aerites Dance Company

*** 6€ cada funció

Seminaris i trobades per a professionals

30 i 31 oct 16.30h – 18.30h Mobilitat artística en Europa: facilitats i barreres.
Seminari a càrrec de Cristina Farinha. Seminari impartit en anglès.
2 nov 10h – 14h Dins el “com”. Workshop d’improvisació a càrrec de Jurij Konjar i Martin Kilvady (al Graner)
Preu: 10 €

Més informació www.salmon-dance.com