Actualitat

II Certamen Internacional Ciutat de Barcelona

24/03/2011

Els propers dies 30 de juny i 1, 2 i 3 de juliol el Teatre Artèria Paral·lel acollirà la segona edició del Certamen Internacional de Dansa “Ciutat de Barcelona”, que arriba amb molta energia i busca consolidar-se en el món de la dansa com a referència internacional. Després de l’èxit i la bona acollida de la primera edició del Certamen, que va dur-se a terme davant d’un panorama gens favorable i amb poc recolzament institucional, la seva directora Gina Rigola en fa un balanç molt positiu i se sent amb la força, il·lusió i energia suficients per encarar una segona edició que arriba carregada de novetats i amb ganes de créixer i millorar.

Gran part del jurat d’aquesta edició serà el mateix que l’any passat, la bona sintonia que va crear-se entre ells, la il·lusió pel projecte i l’atractiu de la ciutat comptal, són més que un reclam per a no perdre’s la cita. El Mestre Héctor Zaraspe (Julliard School), president d’honor, Julio Bocca, Hansel Cereza, Alexei Kremnel (Jofrey Ballet), Igal Perry (Peridance), Lola Greco, Fidel Buika i Xavier Montreal. Enguany el Certamen tindrà lloc al recentment inaugurat teatre Arteria Paral·lel, amb el recolzament de la SGAE i posada en escena supervisada pel mateix Hansel Cereza.

El Certamen “Ciutat de Barcelona” brinda a futurs ballarins l’oportunitat de participar, competir i aconseguir reconeixement artístic i ajut econòmic per a poder accedir a prestigioses escoles nacionals i internacionals. Centres americans com la Peridance i la Limon han confirmat ja que concediran una beca, com també s’ha anunciat que es donaran beques noves en totes les disciplines.

Igual que en l’anterior edició, els participants, estudiants de dansa amb edats compreses entre els 12 i els 22 anys, estaran agrupats en quatre especialitats: clàssic, contemporani, dansa espanyola i hip hop. Podran presentar-se individualment, en duos o grups, sense límit de components. No podran concursar ballarins que estiguin treballant en companyies professionals. Així, la convocatòria és una plataforma per a donar a conèixer i ajudar econòmicament aquells estudiants de talent als que els és molt difícil obrir-se camí.

El funcionament d’aquesta segona edició, però, és lleugerament diferent al de la precedent. Les eliminatòries no es faran únicament amb la classe tècnica, sino que tots els seleccionats podran presentar la seva variació, el que permetrà al jurat una valoració més àmplia i objectiva. I una altra novetat, encara per confirmar, és que les classes es faran mitjançant videoconferència amb els professors de les escoles que ofereixen beca.