Actualitat

Per setzè any consecutiu, el programa IBERESCENA obre la convocatòria d’ajudes 2022/2023

14/07/2022

Fins dijous 29 de setembre, la Convocatòria 2022/2023 romandrà oberta fins a les 12.00hs de cadascun dels Països Membres

El Programa IBERESCENA obre la convocatòria 2022/2023, centrada en tres Línies d’Ajuda: Ajuts a la Creació en Residència; Ajuts a la Coproducció d’Espectacles d’Arts Escèniques; i Ajuts a la Programació de Festivals i Espais Escènics.

Conscient dels encara presents efectes de la pandèmia al sector de les Arts Escèniques Iberoamericanes, el Consell Intergovernamental (CII) d’IBERESCENA decideix mantenir els paràmetres de la passada convocatòria juntament amb les principals línies d’actuació, facilitant així la realització efectiva dels projectes als Països Membres.

D’aquesta manera, es conserva la possibilitat de realitzar projectes en modalitats presencials, virtuals o mixtes i es mantenen els requisits mínims sol·licitats per a les tres línies d’ajuda. Per segon any consecutiu, les persones que resultin beneficiàries de la convocatòria 2022/2023 rendiran els seus projectes a través de la nova plataforma ‘MIS PROYECTOS’, fet que ha facilitat la comunicació amb els projectes beneficiats, i ha propiciat una major aposta per la sostenibilitat mediambiental (a més de suposar un estalvi considerable dels costos postals).

Com a novetat, i d’acord amb el seu Pla Estratègic Quadriennal, el Programa declara una política de tolerància zero cap a qualsevol tipus de violència i/o discriminació. Per això, no s’acceptaran les candidatures d’aquelles persones que hagin estat objecte d’alguna sanció corresponent, d’acord amb la llei del país, prescrita per violència de gènere, assetjament sexual i/o discriminació racial.

Els/les interessats/des en enviar projectes d’Arts Escèniques a la convocatòria 2022/2023, hauran de pertànyer a algun dels 17 Països Membres del Programa (Argentina, Bolívia, Brasil, Colòmbia, Xile, Costa Rica, Cuba, Equador, El Salvador , Espanya, Guatemala, Mèxic, Panamà, Paraguai, Perú, Portugal, Uruguai); i podran fer-ho fins a les 12 del migdia de cadascun aquests països (segons el seu fus horari) del 29 de setembre del 2022, a través de la pàgina web del Programa (www.iberescena.org).